På bättringsvägen

Feberfri Fanny! Energin är tillbaka och öronen verkar inte göra ont längre. Imorgon ska hon få prova vara på dagis.
Hon måste få komma ut och leka och träffa andra barn en stund efter att ha varit sjuk över en vecka.

Jag känner mig också piggare så förhoppningsvis börjar denna hemska förkylning ge sig. Ett under att jag inte hostat sönder operationssåret.

Nu behöver vi få komma oss ut och se andra människor och inte behöva isolera oss hemma. Ingen som träffat lillgrabben än heller utom de allra närmaste.
Han blir ju en vecka imorgon så tiden går fort...


Lilla storasyster

Fanny vill gärna testa hur det är att vara bebis. Jag har fått ha henne knä och ge henne vällingen. Hon har provat ligga på amningskudden i mitt knä och även att ligga i den så som lillebror brukar göra. Hon har till och med letat fram en napp men insåg ganska fort att det inte är hennes grej.






Lillebror











Som pricken över i

Välkommen öroninflammation!!
Men denna gång fick hon iaf Pencilin..
Stackars liten vad mer ska komma?
Feber i en vecka, förkyld med slemhosta, massor med tänder, öroninflammation och en lillebror när man som mest vill vara hos mamma.
Nu kan det väl bara bli bättre?

Utan anmärkning, sjukstuga och just under 3kg

Mina sjusovare till barn ville att vi skulle göra morgon vid 5 imorse. Supermorsa som jag är tyckte det var en superbra idé. Sjuka och snuviga som vi är, alla utom lillebror, steg med glädje upp då.

Efter en välbehövlig 2 timmars powernap för hela familjen på förmiddagen fick vi skynda på lite innan slutbesiktningen på BB. Fanny fick vara hos sin kusin Olivia som också har samma sjuka som resterande på deras dagis. Tror inte de hade uppskattat ett sjukt barn bland alla nyfödda.
Fredrik var ju tvungen att följa med då jag inte ska bära babyskyddet och han vill ju också vara med och höra vad som sägs om lillebror.

Vi klarade oss båda två utan anmärkning. Lillkillen har bara 250g till födelsevikten. 2996g väger han alltså nu. En riktig tungviktare i jämförelse med sin syster vid samma ålder.
Kan inte minnas att hon varit så liten. Hon är ju helt plötsligt en stor tjej. Måste ha vuxit mycket när hon var hos farmor och farfar...

På fredag ska vi på bvc och få en ny vikt på liten.
Fanny ska få komma dit imorgon när hon haft feber i så många dagar. Idag är 5e dagen. Jag bad att de skulle kolla öron och hals på henne då hon verkar ha ont någonstans utöver förkylningen. Hon äter inte heller, inte ens vällingen går an.

Nu verkar hon dock väldigt pigg, men så är det väl alltid innan läkarbesök... Typiskt.












Det här med namn

Är helt nollställd då det gäller ett namn till lillebror. Kom jättegärna med förslag, vem ser han ut som?









Blir så less att alla bilder hamnar på snedden och inte går att vända på, men ja ni kanske ser ändå även om kvaliteten inte heller är den bästa. Han är inte lätt att fota, vill inte ligga still eller så sover han...

Yes! I did it!

Jag klarade att ta sprutan själv ikväll!




Fyra i familjen

Nu är vi äntligen samlade hela familjen. 3 Lindner + 1 Holmlund = underbart.
Fanny är fortfarande jättekrasslig så hon har fått hålla sig lite på avstånd från lillebror (dvs inte ta så mycket på honom) Hon har suttit bredvid i soffan och tittat skeptiskt på han. Förmodligen lite besviken över att det blev en lillebror och inte en hundvalp.

Hon verkar dock vara medveten om att mamma inte glömt bort henne utan tyr sig till pappa tills mamma är ledig. Då ägnar jag mig helhjärtat åt hennes behov. Jag låter även henne vara med då lillebror behöver mig så att hon inte känner sig utelämnad. Särskillt inte nu när hon är sjuk och behöver/kräver extra närhet.



Imorgon är det dags för den riktiga utskrivningen på BB, slutbesiktning för både mig och liten. Blir spännande att se hur mycket han förlorat i vikt sedan födseln så vi vet vad vi har att jobba emot nu när mjölken runnit till.


@ home

Idag fick vi komma hem, tycker allt gått så bra så jag bad att få fara hem.
Känns som om amningen börjar vara på g och grabben är nöjd. Mycket bättre att få vara i hemmets lugna vrå än sjukhusmiljön. Hittills flyter det på bra och imorgon kommer storasyster hem. Som jag längtar efter lillskrutten även om det varit bra att i lugnan ro landa och få lite tid att bara vara med lillebror.

Hoppas hon kryat på sig ordentligt och är piggare när vi får hem henne, inte roligt att hon är sjuk och det vore ju onödigt att smitta lillebror.

Idag har jag varit lite dålig på att ha koll på tiden så jag har inte kommit ihåg värktabletterna förrän det gått för lång tid och det börjat göra hemskt ont. Det hjälper ju bäst om de inte gått ur helt innan man fyller på. Har även med mig sprutor som ska tas varje kväll i en vecka. (blodförtunnande för att minska risken för blodproppar). Tycker det känns psykiskt fel att sticka mig själv även om jag inte är spruträdd så Fredrik har fått assistera.

Nu sover liten och jag ska göra detsamma efter att ha kämpat med bröstpumpen ett tag ihopp om att hjälpa produktionen på traven. Hoppas på att det ska gå bättre nu än det gjorde med Fanny.

Godnatt på er!






Storasyster

Igår fick Fanny komma och hälsa på lillebror. Dock fick hon hålla sig lite på avstånd då hon inte är så pigg. För henne gjorde det inte så mycket, hon tittade bara lite på brorsan sen var det bara mamma som gällde eller att utforska rummet.




Känns inte alls roligt att ha henne hos barnvakt då hon är sjuk men vi har ju inte så mycket till val, hade ju inte direkt kunnat skjuta upp lillens ankomst.
Eftersom hon är sjuk är tanken ändå att hon ska få komma hem imorgon så hon hinner kurera sig lite till och så vi hinner installera oss och landa lite innan det blir full fart igen.

Får väl vara duktig att tvätta hennes händer när hon kommer hem och att försöka hålla henne lite från lillebror så långt det är möjligt.


Gubben i lådan

Vi har sagt till att vi vill fara hem idag så nu är det en evighetsväntan tills barnläkaren går rond någongång från kl 10.

Lilla älsklingen verkar hur nöjd som helst med tillvaron. Han som inte var still en sekund i magen är nu lugnet själv. Nästan så vi glömmer bort att han finns.
Vaknade vid midnatt någongång då magen hans satte igång. Somnade om vid 01.30 och sov i ett kör till klockan nästan var 07.
Han bara sover, äter eller ligger och kikar sig omkring.

Haha, sen gäller det att komma ihåg att han är pojke då han ligger på skötbordet. Två gånger har han kissat överallt.

Nu ligger han i lådan och vilar upp sig inför hemfärd.




Sonen är här

Vi var på förlossningen just före 07 imorse. Fick ett rum, samma som då Fanny föddes, sal A.

Efter förberedelser och förseningar rullade vi in på operation efter kl 9. Nålar, bedövningar, tvättningar m.m senare så lades snittet och 09.45 fick pojken se dagens ljus. Gnyendes bars han iväg av barnmorskan med pappan i släptåg.

Jag fick snällt ligga kvar och bli ihopsydd. Det sliter och drar och är hemskt obehagligt.
Efter att ha fått se sonen igen en liten stund gick han och Fredrik tillbaka till förlossningen, som är mycket varmare, för att vänta in mig.

När det inte var så hemskt mycket kvar att laga ihop så började jag att känna tendenser till smärta. De tog en paus och lade lokalbedövning. Jag fick morfin och lustgas och då gick det bra, annars hade jag måsta bli sövd och det ville jag inte.

Tillbaka i sal A vid 10.40. Där väntade mina hjärtan, lillebror låg tryggt på pappans bröstkorg.
Äntligen fick jag hålla mitt barn. Så fin och helt prefekt. Han var direkt sugen på att testa amningen och det ska nog gå bra.

Efter att vi fått in fikabrickan och varvat ner fick vi fara upp på BB. Här är vi nu och njuter av nuet. Grabben ligger och sover på mina ben (som har kommit "tillbaka", snart kan jag nog gå igen)

Ja, i korta drag så har våran dag sett ut.
Välkommen till världen, 3245 g och 49 cm.











Det blev en tjej

Grattis Lollo och Magnus till dottern och Moa till lillasystern.




Tack snälla farmor

Tack farmor för att du ville vara med mig idag när pappa var på jobbet och mamma var tvungen att vara på sjukhuset. Mycket trevligt även om jag är sjuk. // Fanny

Vecka 40




Sjukling

Ja då var det dags igen, Fanny är förkyld med feber. Vilken bra tajmning, men så är det väl alltid. Imorgon hade jag behövt ha henne på dagis då jag har en tid att passa.
Ska på kontroll på specialistmödravården igen. Känns skönt att de har koll på det lilla livet i magen.

Tycker så synd om lilla gumman. Hon gnäller och gnyr i sömnen och kommer inte till ro. Vaknar helt hysteriskt emellanåt. Hoppas att det går över fort så hon inte är sjuk då det är dags för lillebror att komma ut i världen.

Nu sover hon, så jag ska passa på att göra detsamma ifall det blir en jobbig natt.


Liten tar igen sig på soffan efter dagis

Storhandling och tjejkväll

Inte blev de någon sömn inte. Fanny hann göra morgon 05.30 precis då jag började känna att John Blund närmade sig. Trodde jag skulle vara heltrött men när hon var lämnad på dagis begav jag mig till Ersboda och storhandlade. Kan vara skönt att ha fyllda förråd här hemma så man bara behöver stödhandla lite i Sävar närmaste dagarna.
Blev även en sväng på Kapahl där jag hittade lite söta kläder till lillebror samt två par byxor och ett nattlinne till Fanny.
I jakt på flytdynor eller vad det heter åt lilla damen var jag in på Barnens hus men iom att det inte direkt är säsong för sådant så var det slut (köpte en pulka ist, haha), de tipsade om sportaffärerna. Närmaste Team Sportia hade inte heller, de i sin tur skickade mig vidare till badhusen. Åter i sävar var de stängt på badet men jag såg ju att de hade.

När middagen för Fredrik och Fanny var intagen invaderades hemmet av mammor och för ett litet tag även barn. Pappan och dottern hade då bestämt att de skulle utrymma och fara och bada. (Varför jag behövde flythjälpmedel)

Jag i min tur hade lyxen att Monika kom med både matvaror och lagade maten. Veronika hade med sig efterrätt. (Så kladdkakan som jag gjort ligger i frysen ifall nån kommer och fikar då lillebror är född). Även Ida var med och stog för det trevliga sällskapet.
Passade även på att få hjälp med att färga håret, så nu klarar sig det också en stund. Skönt!
En väldigt trevlig afton, alla behöver en stund utan barn ibland.

Hade en väldigt konstig känsla i magen när jag var på Coop. Trodde verkligen att nu kommer det att sätta igång, ont i magen och världens tryck neråt. Men det gick över en stund efter att jag kommit hem. Nu är allt som vanligt igen, känns bara lite i kroppen att jag jobbat på idag, styra tunga kundvagnar är ju rena döden.


Nattuggla

Kan inte sova. Vaknade efter kl 01 och kan verkligen inte somna om.
Så efter lång kamp gav jag upp. Passade på att vika tvätt nu då istället så kanske jag kan sova medans Fanny är på dagis.

Så pigg som jag är i natt har jag nog inte varit på länge, det är ju typiskt. Dock kanske lugnt och skönt när hela huset sover. Tyst och stilla.

Ps. Vill passa på att Gratta Maggan och Jörgen som fick en liten grabb igår. Maggan var beräknad 2 dagar före mig. Även min kusin Louise ska kläcka snart, hon hade Bf igår. Det är många barn nu...

Jag känner då bara att jag inte har tid att det ska sätta igång tidigare, hade lika gärna kunnat gå nån vecka till. Särskillt nu när det känns så bra kroppsligt, inge ont och allt bara är frid och fröjd.
Kan hända att jag börjar vara nervös inför det kommande kejsarsnittet, på nått sätt är det värre nu när man vet vad som väntar. Även om det inte gör ont så är det hemskt obehagligt men ungen ska ju ut på ett eller annat sätt...

Åsnor, konstverk och nappsoppa

Ja, det trodde jag aldrig men med den kommande bebben så innebär det även att vi måste ha en syskonvagn. Mitt enda krav är att den ska vara hyfsat smidig och ha svängande hjul fram. Hade tänkt hitta någon billig begagnad på blocket.
Alternativ nr 2 var att köpa en ny Mountain buggy duet.
Det slutade med att Fredrik fick sista ordet så det blir en Bugaboo Donkey.
Väldigt fin vagn men jag har tyckt den varit i dyraste laget. Fick tips om att importera från England till rimligare pris, så nu är den påväg. Skulle dock ta 2-4 veckor om vi inte ville ha en beige.

Eftersom rött redan är upptaget av Fredriks brors familj och svart är lite trist så blev det en blå.



(bild lånad från google)

Vi fortsätter med det blå temat. Idag har Fanny målat en tavla på dagis. Jag är imponerad.



Mest imponerad att hon inte åt upp all färg och att hon engagerat sig i att leka med färgen.

Sist men inte minst så har jag bestämt att lillebror SKA ta nappen. Är så svårt när de inte har något som kan lugna och trösta lite. Särskillt på natten. Igår kokade jag soppa på alla olika modeller så att han ska kunna hitta någon han gillar.



I övrigt så går dagarna ut på att få ordning och reda överallt. Vill ha allt under kontroll då vi far till förlossningen. Nu är det nära!




Tidig morgon, byggarbetsplats och kindtänder

Jag vet inte med er men jag tycker att det är lite väl tidigt att göra morgon vid klockan 4. Men vad gör man, hon somnade ju vid 19.30 och vägrade i sten att somna om. Tur att hon har sådant härligt morgonhumör annars hade det känts ännu tyngre att kliva upp.Efter att ha pratat ihjäl mina öron och sett på "i drömmarnas trädgård" så somnade hon tillslut iaf efter klockan 6 och sov till ca 8.Mitt på dagen kom Fannys farfar och började riva i vårat sovrum. Istället för den lilla skrubb vi har där så ska det nu bli garderober med skjutdörrar. Kommer att bli så bra så, garderober är verkligen en bristvara i denna lägenhet. Skrubbar finns det däremot gott om.Och påtal om något helt annat. Nu sprutar det bara fram tänder i Fannys mun. Både uppe och nere kommer det kindtänder. Förstår att hon är lite grinig emellanåt och att det gör ont att äta. Flytande är det som går bäst. Skönt att få göra bort lite mer tänder innan lillebror kommer.

Förlossningen

Blev ett besök på förlossningen ikväll, då bm tyckte att det skulle dubbelkollas fosterrörelser och ctg.

Hade missat samtal från henne på em, så hon ringde Fredrik på kvällen (han på jobbet). Han i sin tur ringer mig och säger att jag ska in på förlossningen direkt. Tur att man inte är överdrivet nervös själv, för bm kan ju då få en att bli orolig.

Fick ringa in barnvakt och hoppa i bilen. -24C ute, mysigt värre.

Allt såg bara bra ut. Snittet på lillens hjärtslag låg på 110 och kurvan var ett skolboksexempel. Normalmängd fostervatten och fint flöde i navelsträngen.

Tusen tusen tack Vanessa för att du kunde vara med Fanny under tiden!


Vi växer

Var hos barnmorskan för sista gången idag.

Sf: 36cm (+3cm sen sist!)
Vikt: +-0 (totalt +5kg)
Hjärtljud: 132 slag/ min
Blodvärde: 124 (114 förra gången)
Huvudet: nedåt, rörligt

Ja, då har vi alltså varit hos bm för sista gången med bebis i magen. Nästa gång blir just innan påsk på efterbesök.
Nu är det nära tills vi får träffa lillebror och se vem han är.
Idag går vi alltså in i v 39 och det är bara några dagar kvar... Spännande



Mysdag

Fanny sov så otroligt inatt, så jag bestämde att hon skulle få vara hemma och mysa med mig idag.
Måste ju passa på när det bara är vi.

Imorgon går vi in i v 39. Nu är det inte många dagar kvar tills vi ska fara in och plocka ut lillebror.

Så idag ser vi på barnkanalen, busar och har kvalitativ mor och dotter dag. Har en bra dag kroppsligt idag. Känns inte ens att jag är gravid. Inte ont någonstans och magen "finns inte". Ska passa på att få lite gjort när allt är så bra. I kväll kommer Sara och ska hjälpa mig färga håret.
Ytterligare en sak att bocka av på min checklista.

Ska väl kunna hinna med att tvätta någon fler maskin med babykläder/leksaker/gym. Koka nappar och börja packa bb-väskan. Vem vet, det kan ju starta tidigare än planerat. (vilket jag skulle bli väldigt förvånad över)






Kors i taket

Gav liten hennes välling i sin säng ikväll och hon somnade, alldeles själv. Engångsföretelse?

God natt!

Hon kan verkligen somna hursomhelst. Kvällens:



Tidigare:










Är man trött så är man, då spelar det ingen roll hur mycket man kämpar emot...

Barnens hus

Efter att ha hämtat Fanny på dagis idag så for vi en sväng på barnens hus.
Hittade allt jag var ute efter förutom en babyfilt/snutte, fanns ingen som jag riktigt fastnade för.

Fanny fick nya handskar, sockar, 2 träpussel med djur. Lillebror fick en mjuk filt att ligga på, en Body, ett örngott, nappar (har nu köpt alla modeller för att jag vill att han ska ta nappen).
Hämtade även ut en babybox.

Är nu två trötta damer här hemma. Ska försöka hålla Fanny vaken ett tag till...

Dagens Fanny

Kallt idag. Måste ju vara förberedd ifall de ska vara ute på dagis. Underställ och en kofta hon fick av Sara o Olof i födelsedagspresent.

Dock vill hon inte stå still så alla bilder blev lite suddiga.









Och som alltid blir bilderna fel väg då jag lägger in de via appen blogg.se

Busungen



tittut bakom soffan





klädd för middag hos Gullan



läser bok på hallgolvet



på rymmen från nattningen

Full av energi

Ja, naturligtvis är det Fanny jag syftar på. Jag är fortfarande mer död än levande.
Igår sov hon 1,5h på dagis och var sedan hur pigg och glad som helst. Det var full fart på henne resten av dagen. Hon som tidigare inte orkat vara vaken längre än 18-19 efter en dag på dagis höll nu igång ända till 22. Sedan sov hon nonstop till 7.45 imorse.
Känns som om vi sakta men säkert börjar få ordning på hennes nattsömn även om det kommer en del bakslag emellanåt.

Idag vid vilan så ville hon inte sova utan låg och pratade om pappa. Tillslut hade de fått tyst på henne och hon sov drygt en timma. Hoppas på en liten tidigare kväll för henne men annars är jag nöjd.
Hon visar ju att hon sover bra med att ha sån energi och bra humör när hon är vaken.

Vardagen tillbaka

Idag var det äntligen dags för dagis, och som hon blev lycklig! Kunde inte komma in där fort nog. Vinkade glatt åt sin mamma och var snabbt inne i lek med de andra barnen.

Jag for hem och tänkte vara duktig och börja städa men orkade inte utan la mig på soffan istället. Efter att ha tagit det lugnt och sovit tills jag hämtade hem Fanny igen hade jag nya krafter och har påbörjat uppsägningen av julen. Får fortsätta imorgon för nu protesterar hela kroppen.

Då jag hämtade Fanny var killen som tidigare råkat gå på hennes fötter alldeles förstörd "jag vill inte att Fanny ska hem"




Hon kan bli rädd

Imorse klev vi upp 05.45 efter att Fanny haft en kanonbra natt. Somnade 19.30, håller tummarna för att hennes dygn börjar falla på plats inför förskolan imorgon.
Vid 8 lämnade jag henne till Monika m fam då det var dags för UL.

När jag sedan kom tillbaka för att hämta henne fick jag se en liten tjej som satt tryckt mot Monika då hon var jätterädd för pappa Patrik. Det är första gången hon visat sig rädd för något alls. I övrigt hade det gått bra, hon och Maya hade lekt i Mayas nya lekrum.

Ja än en gång blev vi bjudna på lunch innan vi tog oss hem. En sväng förbi Ica och in på frisörerna och fick mig en klipptid imorgon på förmiddagen.

Nu sover Fanny och jag ska göra detsamma.

Specialistmödravården

Ultraljudet idag gick bara fint. Han får tillräckligt med näring och verkar må fin fint i magen. Huvudet är fortfarande neråt så nu kommer det nog att fortsätta vara det.
Vikten uppskattades till -11%, vilket anses normalt.
Han kommer nog att landa på ca 3100-3200g då han är färdigbakad. Dagens vikt uppskattades till ca 2500g dvs ca 100g mindre än då Fanny föddes.

Dålig idé

Ja, det var nog inte så smart att gå upp och ner för snöhögen för pulkaåkningen.
Det straffar sig. Kan inte sova då jag varken kan sitta eller ligga utan att det gör ont i hela kroppen.
Att ligga på sida är helt otänkbart och på rygg är det tungt att andas.

Jaja, ultraljud imorgon och sen är det ju inte så länge kvar tills jag får tillbaka min kropp, bara för mig själv.
Börjar längta efter knytet efter att ha hälsat på alla små bebisar idag.
Har dock lite svårt att förstå att vi snart har en till, helt ofattbart.

I veckan då Fanny är på dagis så ska jag passa på att göra iordning för lillebror, samt packa bb-väskan. Man vet ju aldrig, även om jag inte tror det, men det kan ju starta tidigare. Sen förutspår jag att Fanny blir sjuk igen efter en vecka bland de andra barnen så det gäller att ta vara på tiden hon är borta.
Kan ju vara skönt att ha allting klart sen så man kan sitta och rulla tummarna i väntan på den stora dagen.
Börjar vara nervös men jag har ju gjort det förr och klarat det, så det ska nog gå bra.

Namnförslag mottages gärna!




Heldag

Blev en heldag hos Ida och flickorna idag. Vi for dit på morgonen och fick en sen frukost, då även tillsammans med Monika, Maya och Mila. En massa bus, gofika, lunch, vila och mellis senare gick jag, Fanny, Ida, Tyra och Maja ut och åkte pulka i snöhögen.
Oj vad Fanny tyckte det var roligt. Som vanligt glömde jag att ta kort. Hon riktigt tjöt av skratt varje gång.

Måste även få skryta över hur duktig Fanny är på att gå, det är inga problem även om det är ojämt underlag eller i alla ytterkläder. Ramlar hon så ställer hon sig bara upp och fortsätter. Hon kämpade sig till och med upp en bit i snöhögen.

Här följer en bild på Nelly och Mila. Gissa hur mycket som skiljer sig i ålder!?




Jo förresten

Fannys tidigare dåliga mage, den är bra nu, kan ju ha en orsak. Det har tittat fram en kindtand på vänster sida nere.

Bra natt, tidig morgon

Helt fantastiskt. Fanny somnade för natten vid 20 igår. Sov i ett fram till just före 05, då ville hon inte alls somna om så kvart över tog jag upp henne. Hon var överlycklig och pigg, det var inte jag men jag kunde inte neka henne då hon sovit så bra.

Helt död och knäckt eftersom jag i princip inte sovit alls så blev det inte mycket vettigt gjort idag. Sov nån timme då Fredrik klev upp men ändå trött. Hela dagen blir ju som knas.

En dusch, middag och Icabesök senare så slängde jag ihop en fruktsallad och glass. Mums! Nu mys i soffan framför
bra program på tv:n. Skamligt hur mycket skit som visas.


Hos barnmorskan

Idag var jag tillbaka till bm för att mäta magen. Sf måttet ligger fortfarande still på 33 cm (vilket det gjort senaste månaden) så på måndag blir det ett ultraljud igen.

Känner mig inte orolig ändå, han rör på sig hela tiden och jag tror att han får den näring han behöver.
Jag krymper i mig själv och är yr för det mesta så förmodligen "äter han upp mig".
Skadar ju dock inte att kolla upp det en gång för mycket än för lite.

I övrigt såg allt bra ut. Har ju till och med lagt på mig nästan ett kilo till så nog växer han.

Blodvärde: 114
Vikt: +1 (totalt +5 kg)
Sf mått: 33 cm
Hjärtljud: 148
Huvudet: neråt, rörligt (men jag känner ju hur han gör kullerbyttor, vrider och vänder sig) Förra veckan var rumpan neråt.

Nyårsfirande i Racksund

Kändes som det var en sista chans på ett bra tag framöver att fira Nyår med alla kära vänner utan barn. Fanny är för liten för att vara medveten om att det är en högtids dag och det är ju lättare att få barnvakt åt ett barn än två.

Hade riktig abstinens efter lillskrutten innan vi kommit hem. Och att sedan vänta på att hon skulle komma hem var värre än då man väntade på jultomten när man var liten. FYRA hela dagar klarade vi oss utan varandra utan missöden.

Iaf så hämtade farmor och farfar Fanny på lördagkväll och vi for till Racksund på söndag förmiddag.
Tanken var att ta sig iväg tidigare men det hade ju kommit en del snö som var tvungen att röjas ur vägen först. Riktigt dåligt före och väder samt matstopp gjorde så att det tog nästan 6 timmar att köra upp.

De flesta av oss 14 nyårsfirare hade redan kommit och resten droppade in under kvällen.

Nyårsafton var vi ute på dagen. Vi grillade korv utanför stugan och de som hade skotern med körde lite. Underbart härligt med milt väder och inte de vanliga -30.
Sedan var det bastubad på schemat för de som ville.
Middagen fixades, borden dukades fint och alla var uppklädda.

Mycket humor och många skratt, minns inte sist jag skrattat så tårarna sprutat och magen värkt. Var rädd att kissa på mig vid flertalet tillfällen.

Det skålades och diskuterades men inga missöden eller sura miner. Jag och Lotta som de enda nyktra skålade i pommac. Minst lika gott.

Tisdagen blev väldigt lugn då det tar på krafterna att ligga på topp och festa natten lång. Mot kvällen hade alla som skulle hem, för arbete dagen därpå, lämnat stället. Vi som var kvar spelade spel, skrattade och såg film.

Onsdag morgon klev vi bara upp, packade ihop, lastade släpet åt frukost och körde hem medans det var ljust.

Hem till lillskrutten som bara hade haft det bra med sina farföräldrar. Var så kul att se henne, hon gav oss båda en lång kram sedan var hon som vanligt här hemma dvs full fart.















Blir lite besviken på mig själv att jag är så dålig på att ta fram kameran.
Tack ändå alla inblandade för ett bra slut på året!

Julen 2012

Julafton firades hos Fredriks bror med familj. Totalt var vi 11 vuxna och 2 barn.

Vi kom lite senare än de andra då Fanny var på ett hemskt humör och somnade en stund innan vi skulle fara. Bättre att låta henne vila och vakna på rätt sida.

När vi kom dit iaf så hann vi fika lite glögg och massor av goda bakverk innan Kalle började. Sedan kom tomten. Fanny var inte alls så intresserad medans Olivia gärna hjälpte till att dela ut klapparna. Medvetet eller inte så prickade hon in rätt när hon vid ett par tillfällen kallade tomten för farfar.





Vi hade visst varit väldigt snälla för vi gick alla många fina julklappar. Fanny fick bla kläder, leksaker och ett par jättesöta uggs som hennes farmor köpt i New York.

När det var dags för middagen skickades de flesta upp på övervåningen tillsammans med barnen för att hålla sig ur vägen då det skulle dukas och fixas. Vi körde med knytkalas och det blev jättebra, nästan lite väl mycket mat bara.



Jag var dock väldigt dålig på att ta bilder under dagen. Dessa var nog allt. Finns fler på www.zaliina.blogg.se

Proppmätta och nöjda så fortsatte vi kvällen med julklappsspelet. Det gick väldans bra för mig till en början men slutade med att jag bara hade ett honingsverktyg kvar som stog högst på min sambos lista.



Glada och trötta for vi hem efter midnatt med en dotter som vaknat efter att ha sovit ett par timmar. Hon somnade ändå om ganska fort då vi kommit hem.

Håll ut

Ska bara få energin till att sätta mig vid datorn så kommer det mer uppdateringar om bla Jul och nyår

RSS 2.0