Kalle Stropp och Grodan Boll












2 månader

Idag blir Oscar två månader gammal. Redan, tiden går så fort! Fast ibland känns det som han funnits mycket längre.


Morgonstund

Lugnt och skönt. Tyst och härligt. Dagens första solstrålar letar sig in genom fönstret.
Oscar intar sin andra frukost medans Fanny tar sovmorgon. Det hör inte till vanligheterna att vi är uppe före henne. Annars har hon som en inbyggd sensor som gör att hon alltid vaknar när lillebror äter och jag inte kan komma till henne direkt.

Annars då? Jo igår var det underbart vårväder, vi var ute och promenerade runt, runt på gården vilket är det enda som gäller för lilla F just nu. O låg i vagnen och mådde gott. I övrigt var det en riktig slöarsöndag.

Idag ska vi göra stan och börja med förberedelserna för en vecka i fjällen. Blir ju en hel del som ska fixas, kommas ihåg och packas med två små barn. Man måste ju tänka steget längre hela tiden typ alvedon, febertermometer, snorsug m.m OM nån av de blir sjuk medans vi är borta.




Fanny, ett och ett halvt år



Tänk så mycket som hänt sedan ett år tillbaka. För intresserade så kan ni läsa om henne vid 6 mån här: http://josefiinaa.blogspot.se/2012/03/ar.html?m=0

Idag är Fanny en väldigt livlig och busig tjej. Hon vill gärna att det händer saker hela tiden och att hon får stå i centrum. Åter har hon börjat somna vid 19 på kvällarna och sover oftast hela nätter fram till kl 6-7. Hon går väldigt bra och har inga större problem med att promenera ute i snön.

Att vara ute är en favorit..


(åker pulka med Maya som drar)

...likaså att få vara på dagis.


(här med kusinen "Ia")


Hon har även lärt sig klättra på allt. Hittar henne på mindre önskvärda ställen så som köksbordet, fönsterbrädan bakom soffan m.m

Språket börjar komma, sakta men säkert. Hon har några ord som hon säger ofta.
"mamma"
"pappa"
"tack"
"hej"
"nej, eller nejje"
"ajje"
"tuta"= sluta
"titt"=prosit
"titta"
"tittit"=tittut
"bebia"= bebis
"Ia"= Olivia
"Essi"= Eskil
"meeja"= mera eller vill ha

Hon har säkert mer ord som jag inte kommer på nu.
Hon imponerade på mig här om dagen med att säga "mamma titta, titta mamma". Sedan visade hon även att hon kan sjunga "bä bä, ita jam". Hon älskar musik av alla slag och kan dansa till allt. Vickar på höfterna fram och tillbaka och böjer på knäna. Favoritlåten är densamma som förra våren "gummibjörn", fast nu tycker hon även om låtar hon kan sjunga med själv i såsom "ompa, ompa" (tänk om jag hade en liten, liten apa), "bä bä" och hon gör gärna rörelserna till Imse vimse spindel.
Hon förstår det mesta man säger åt henne och har stenkoll på det mesta på gott och ont.

Hon är sjuk ungefär varannan vecka sedan hon började på dagis och samtidigt som lillebror föddes så var det som värst. Dessutom åkte hon på öroninflammation och fick flera kindtänder (nu kan det inte saknas många). Så hon hade det extra jobbigt med att få dela uppmärksamheten. Nu har hon accepterat och tagit till sig sin bror och är väldigt glad över honom. Pratar ofta med han, särskilt när han sover och kramas mer än gärna. Hon är väldigt mån om att han ska ha nappen och snutten om han är ledsen. (likväl som hon inte kan låta bli att dra ut nappen om han väl har den, Snutten lägger hon gärna över hans ansikte).

Sedan hon blev storasyster så letade hon fram sin docka och denna hittar man nu överallt på lillebrors saker. I bilstolen, babysittern, skötbädden, vagnen, ja även i hennes egen matstol och säng.





Annars leker hon helst med Duplo och har blivit jätteduktig på att bygga ihop klossarna likväl som hon bara bär omkring på bitarna och sprider de över hela lägenheten. Vilket hon gör med de flesta av sina leksaker. Att bygga pussel är en annan rolig syssla, samt att busa och leka "kurragömma" = hon sätter sig nedanför soffan helt synligt och vi ska fråga Vars är Fanny?, då ställer hon sig upp och skrattar.
Det kommer nya framsteg nästan dagligen.

Farfar är en av favoritpersonerna och hon skiner alltid upp som en sol då han kommer och hälsar på.

Ja jag skulle kunna fortsätta i evigheter om min tjej men jag avslutar nog här med att säga:

Hon är go och glad även om hon senaste tiden visat väldigt mycket humör, hon är envis å ett håll medans hon å nästa har fruktansvärt dåligt tålamod. Hon är ett av de stora ljusen i mitt liv och jag älskar henne mer än vad som går att beskriva. Tänk att jag fått turen att bli mamma till en sådan underbar tjej med allt vad det innebär.









En bild säger mer än tusen ord <3
















Lång natt

Hoppsan, somnade med Oscar i famnen när vi nattade Fanny, tror inte klockan var mer än 19-19.30
Vaknade då O ville ha mat men var för trött för att flytta mig från soffan.. Fanny hade Fredrik burit till sin säng.
Så ja vaknade pigg och utvilad precis innan matning n 2 just före kl 4. Jippi!
Lyckades iaf småslumra lite innan Fanny vaknade för en halvtimme sen.

Igår var vi på 18 mån kontroll med storasyster. 11885g, 84 cm

Sprutan gick också fint, hon sa inte ett ord eller gjorde nån min ens. Duktiga tjejen.
Sedan kom Gullan och var med henne igen då det var min tur för vc. Jag gick igenom U.a, blodtryck och blodvärdet såg fint ut.


Ingen rast, ingen ro

Vi startade dagen 05.45 efter en god natts sömn. Ja inte helt oavbrutet, Oscar vill ju ha lite mat emellanåt. Som frukost fick jag legobitar i olika färger snyggt upplagt på en prinsesstallrik. Dessa skulle sammans på med sked och gaffel och sedan läggas i en plåtburk..
Efter att ha lämnat Fanny på Solen och hennes vagn till farmors mor Gullan så rullade jag och lillebror till coop.
Typiskt att åka på avstämning efter storhandling deluxe..
Vidare hem, plocka och röja lite, tvättstugan, snabblunch till mig, mjölk till Oscar. Sedan till vårdcentralen för vägning och mammasamtal.

Dagens stora kille: 4805g, 56.8 cm

Farmors mor fick hämta Fanny då tiden på vc krockade med tiden för Fannys hemgång. Det hade gått bara fint och vi tackar så mycket för hjälpen!

Imorgon är det min och Fannys tur att besöka grannarna på Vc. Fanny på 18 mån kontroll på förmiddagen och jag på efterkontroll hos barnmorskan på eftermiddagen. Då kommer Gullan till undsättning igen för att vara med bustrollet. Vill inte så gärna ha med henne då hon inte kan låta bli att springa omkring och peta på allt. Oscar är ju mindre problem, i värsta fall skriker han lite men han tar sig ju iaf ingen stans.

Nu ska här börjas med nattning av en supertrött donna...






Förresten så har vi ju tydligen en "bebis" till i hemmet. Hon dyker upp på olika platser som bilstolen, babygymmet, matstolen m.m Väldigt tyst av sig men enligt dottern våran så ska hon matas och bytas på. Vi måste även hålla henne ibland och Fanny är oftast väldigt mån om henne.. Eller ena stunden kramas dom och nästa så håller hon henne i benen och dunkar huvudet i golvet...



Haha, hann inte publicera innan pyjamasdags.. Medans jag bytte på barn no 2 så lekte barn no 1 med Lego på ett lite annorlunda sätt





Måndag

Började dagen med bad och dusch för samtliga icke arbetade familjemedlemmar. Bara det är ju ett stort projekt för att alla ska vara glada och nöjda.
Oscar fick sitt bad medan systern drack sin välling, sedan när han somnat i vagnen fick Fanny bada medans jag duschade bredvid henne. Och trot eller ej men allt flöt på utan sura miner!!

Sedan efter matningar och blöjbyten klädde vi på oss och gick på solig promenad till familjen Sandström/Stenqvist. Båda mina barn somnade i vagnen. Fanny vaknade lagom till lunchen medans Oscar sov i 2h. Flickorna lekte och mammorna drack kaffe innan vi gick ut för pulkaåkning. Här fick jag lägga Fanny i vagnen igen då hon bara var trött och grinig. Så ja, det var bara att gå hem igen...



(Fanny myser med snutte och TUTTE efter badet)









(kvällsmys innan Natti Natti)

Ca 17kg(?) kärlek



Ikväll är det fredagsmys på hög nivå. Har för tillfället två glada och gosiga barn i knät.

Bilder














Marknadshelg

Sedan i fredags har jag och barnen varit i Arjeplog hos familjen Larsson/Fjellman. Underbart trevligt och roligt.
Fanny och Eskil (Sanny och Essi) har lekt från morgon till kväll. Vi har gått på marknan, Fanny gjorde sin debut som 5 veckors baby på marknan i Arjeplog. Oscar fick sin chans som 6 veckor gammal.
Kan ju säga som så att helgen har lite andra prioriteringar nu som småbarnsmamma än för ett par år sedan. Det är inte direkt till någon förlust och saknad jag tänker tillbaka på hur de helgerna såg ut.
Tror jag lägger in bilder i ett eget inlägg så håll modet uppe. Det kommer så småningom

Idag på hemvägen stannade vi i Skellefteå hos min kusin Louise med familj. Blev mycket händelserik dag för Fanny som somnade gott på vägen hem och som nu sussar sött i sin säng.

Kärlek



Lyckan över denna grabb är oändlig. Tänk att jag fick finaste flickan och finaste pojken. Underbara barn!

F to the REDAG

Grattis Fanny på 18 månaders dagen!

Detta firade hon med att vara feberfri halva dagen. Sedan pang! 39.5 igen.



Oscar firar sin 5 veckors dag idag, vilket jag blev rättad om sen förra inlägget. Dagens vikt: 3930g längd: 53,7 cm
Trodde vi skulle passerat 4kg men icket.
Konstigt det där, jag upplever inte alls Oscar som lika liten som Fanny men när F var 5 veckor så vägde hon 3910g och var 54cm alltså väldigt likt lillebror.

Imorgon laddar vi för en riktig mysdag. Fredrik far iväg på skotertävling så vi får klara oss själva. Verkar dessutom som vädret inte kommer bli det bästa så med sjuka barn behöver jag inte må dåligt om vi inte kommer oss utanför dörren...

Nu: GOD NATT!!


RSS 2.0