nya ord, midjemått och tjejkväll

nu börjar det lossna för Fannys tal. det kommer dagligen nya ord. just nu är favoriten "blomma". sakta men säkert så börjar nog hon också att prata en vacker dag.

ikväll ska jag på tjejmiddag utan mina barn. de ska mysa hemma med sin pappa. kommer att kännas konstigt att gå på "fest" och dricka vin utan att behöva tänka på nån annan. däremot så tror jag inte att det är så nyttigt för midjemåttet som hittills minskat med 6cm... Vi får väl se på måndag... dessutom har vi ju kalas här på söndag.. hmm mycket godsaker i helgen..

Gauto, sommar och utmaningar

Förra helgen for jag, Fredrik och Oscar till Stugan för lite fix inför vårsäsongen. Eftersom familjen växt så satte vi in en våningssäng i sovstugan. Det gäller att bygga på höjden när det är sparsamt utrymme.

Nu börjar vi få det riktigt bra i stugan. Nu saknas bara tapeter och smådetaljer.



Och sommaren håller i sig, kanonhärligt väder på dagarna. Fanny gungar (nunna som hon kallar det) och Oscar kryper i gräset.



Han den lille har nu bestämt sig för att det inte räcker med att bara krypa utan nu utmanar han ödet och försöker klättra och ställa sig mot allt. Han öppnar lådor och idag slet han ner en gardin så att en blomkruka föll i golvet. Han är snabb fram så nu gäller det att hålla koll.

Nu säger vi tack och gonatt och full fart mot helgen.

Motion, motivation, metod och milen

Hoppas motivationen håller i sig. Kommit igång riktigt bra med både motion och ändrad kost. Följer strömmen och testar 5:2 metoden. Fastedagarna går riktigt bra, känner mig inte alls speciellt hungrig och fördriver tiden med att röra på mig istället.

tis-tors går jag i raskt tempo (oftast för att jag är lite stressad) den korta biten (1km) till och från Fannys dagis. Många bäckar små det blir ju 4km per dag. Försöker hinna med något "tyngre" pass i veckan också. Cykel eller löpning.

Springer fortfarande samma korta sträcka på 1,8km men funderar på att öka upp det ett snäpp nu när jag fått liiite kondition.

I veckan har jag gått långpromenader utöver hämtning och lämning. Mellan 5-drygt 7km. Cyklat en provtur med hyfsat tempo 1 mil, sprungit 1 gång. Det gäller ju att pusslet hemma fungerar också.
Målet är att ha rört på mig ungefär 1 mil per dag.

Helt orimligt ska det väl inte vara att lyckas med utmaningen mellan Lollo och mig att gå ner 10kg till jul.

uppdatering kommer (både om det går bra eller dåligt)

Rensning, dagis och över tröskeln

Vad bra med dessa lokala loppissidor på Fejjan. Nu känns det inte lika besvärligt och trist att rensa i hemmet när någon annan kanske får nytta av prylarna.
Dessutom får man ju in en liten krona emellanåt.
Satte ut tre annonser igår och blev av med allt direkt. fantastiskt!

Igår var det första dagen på dagis för Fanny efter sommaruppehållet, det har gått hur bra som helst. Hon är så glad när jag lämnar henne och har knappt tid att vinka hejdå. Nu när lillebror tar sig framåt är det nog än mer skönt att komma hemifrån en stund. Han har nu även kommit på hur han gör för att ta sig över tröskeln från vardagsrummet till hallen. Det går än inte så fort fram men det går.

Vardagen är kommen

Var ska jag börja? Sommaren har passerat i en väldans fart.
Vi har mestadels varit hemma och njutit a av att inte ha några måsten.

En helg i Skellefteå, en snabbvisit till Piteå. Besök på Lycksele djurpark, några dagar i sommarstugan. Plask i poolen hemma på gården, God mat och dryck. Sprungit en kortis 3 ggr i veckan, Fanny har börjat säga några ord. Oscar kryper...

Jag har bytt telefon så har inte så mycket bilder på denna. (de flesta är dessutom bilder på delar av små flickeben och fötter..hmm..)













Vi har haft underbara veckor med både regn och solsken. glada barn, trotsiga och griniga barn. Tidiga mornar och sena kvällar. Vi har träffat en del släkt och vänner. Det har varit födelsedagar, namnsdagar och andra trevliga små festligheter.
Barnen har varit på semester på egen hand. Fanny hos mormor och Oscar hos farmor.

Nu hoppas vi på en fin höst och räknar ner tills det blir vår igen!

RSS 2.0