Helgen som gått

Långhelg som alltid varannan vecka då Fredrik är ledig Fredagar eftermiddags veckor.
Vi började helgen med en shoppingtur på fredagen. Jag kollade lite efter en Cykelkärra medans pappan köpte kläder.

På kvällen fick vi besök av André och Vanessa, tråkigt bara att jag inte riktigt orkar med på kvällarna. Barnen har gjort morgon redan kl 5 hela helgen.

På lördagen bjöd vi in fredagens gäster på middag. Mycket trevligt!

Och så slutligen, söndag. Dagen tillbringades ute på gården i det soliga men lite blåsiga vädret + kaffe med farmor och farfar hos Gullan sedan avslutades den med bad för barnen.
















Kraftig missbedömning

Tror att jag kan kalla mig tidspessimist iaf de senaste dagarna. Har alltid tagit i för mycket gällande tiden och tror att vi inte hinner nånting när vi i själva verket har väldigt gott om tid.

Imorse skulle jag bara snabbt hinna ett varv i tvättstugan innan promenaden till dagis så jag tog till lite extra. Detta resulterade i att vi fick gå en extra runda igen för att inte vara 20 min tidiga.
Efter lämning av storasyster kopplade vi om vagnen, fick sällskap av Zalina och Colin. Gick snabbt hem och hämtade diverse glömda saker, sedan till Ica och vidare till Ida. Mammafika hos hennes granne idag (mina nya lånade mammor då jag inte har några egna på gatan).
Mycket trevligt!
Hade även turen att bli bjuden på lunch hos Ida (vardagslyx deluxe).

När det blev dags att gå för att hämta Fanny igen blev himlen alldeles svart och det började regna. Neeej inte idag också, förra veckan traskade vi i spöregn. Ringde Fredrik som kom med bilen och trot eller ej men nu när jag skulle slippa gå i regn så blev himlen klarblå och inte en droppe regn. Typiskt!
Nåväl, tog bilen och hämtade Fanny...
Kraftigt fel på väderbedömningen med andra ord.

Fruktansvärt härligt väder så vi lekte ute en stund och det var nästan omöjligt att få med sig tjejen in sen. Mutade med en av hennes favoriter till middag.
Raggmunkar! Oj vad hon åt.

Efter middagen packade jag skötväskan, klädde barnen och satte de i vagnen. Vi gick för att hälsa på Westerlund på Brånet.
Fanny lekte med vovven och hade jättekul, Oscar sov mest hela tiden.
Sen på med pyjamaser, ner i sovsäcken i vagnen. Mysigt värre och min tjej somnade ganska snart, så även grabben.
Parkerade kärran och bar Fanny i säng och där sussar hon sött än.

I lugnet har jag nu gjort bort det tråkigaste man kan göra en månad, betalat räkningar. Vill göra bort det på en gång, hatar att ha det framför...
Nu ska det bara snabbplockas lite sen är det H to the ELG


Förlorad tid

Imorse bestämde jag mig helt enkelt för att inte vara sjuk längre, jag har varken tid, ork eller lust att vara dålig.
Tog bilen till förskolan pga tidsbrist då jag utöver vanliga morgonrutiner även var tvungen att duscha bort babykräk, Snor och det sista av febern.
Wihiii det funkade!

Har fått göra bort en del måsten som inte blivit gjort, att vara sjuk innebär ju att man förlorar en hel del värdefull tid både till sina barn men även till vardags/hushållssysslor.

Tvättmaskinen har gått varm och badrummet är rent. Dammsugaren har även den fått en match mot allt grus som dras in denna årstid.

Fick mig även en promenad om inte så lång då vi hämtade hem lillmonstret från dagis.
Vi har sedan lekt igen den tid jag legat bort i soffan.

Vips såhär mot kvällen så känner jag mig ganska pigg och kry..












Däckad

Idag mår jag som en påse skridskor. Förkylningen från helvetet är här tillsammans med feber och uvi.

Lilleman är också lite tagen, förmodligen från sprutorna i går. Detta resulterat i att han bara gnölar vid vaken tid, Stackarn!

Fanny är dock på topp och full av energi... Hjälp! Jag är i hennes ögon världens tråkigaste som inte orkar med hennes tempo...


Aj aj!

Har just kommit från bvc med lillgrabben, eller snarare storgrabben. 6135g och 59,5 cm!!
Ligger just under medelkurvan nu i både vikt och längd.
Betydligt tyngre än syrran sin vid 3mån ålder.

Han blev även vaccinerad och Aj aj vad det gör ont både i mig och honom. Han blev riktigt arg snarare än ledsen.
Nu ligger han utslagen i vagnen och sover.






Söndag

Efter missödet imorse så blev det sedan en riktigt bra dag.
Vi tog en promenad, hela familjen, på förmiddagen. Barnen somnade ganska fort i vagnen så vi gick inte så långt innan vi vände hemåt i hopp om att hinna röja lite medans de sov.
Hann precis dammsuga färdigt och ta fram skurhinken innan båda småtrollen vaknade.
Medans Fanny åt lunch städade jag färdigt och då kom farmor och farfar på besök.
Eftersom de var så fint väder klädde vi på oss och gick ut igen.
Fredrik och Alf bytte däck på bilar och släp. Jag och Gunilla tog vagnen på ytterligare en liten promenad och sedan njöt vi i solen på altan medans Fanny grejade på och sprang omkring.

Efter middagen har barnen badat och sedan nattats. Jag har fortsatt vara lite flitig och vikt tvätt och plockat på lite. Skönt att börja veckan med lite ordning.

Imorgon är planen att vi ska till öppna förskolan på teg i hopp om att ha glada barn då fotografen är där. Sedan är det 3 mån kontroll på bvc för Oscar och förhoppningsvis är han tillräckligt frisk för att få vaccinsprutorna.
Spännande att se vad vågen visar på nu.

Slänger in en bild på flätan jag gjorde på Fanny imorse...





Underbart med barn

Hör ett misstänkt ljud. Och till min förfäran hör jag rätt.
Fanny har tagit av sig Blöjan och KISSAR på golvet och I MIN SKO.

Fin start på denna söndag... Suck!

Snöskottning, Snor och premiär

Idag har det varit underbart vårväder sånär som lite blåsigt. Tycker det är lite svårt att hitta på aktiviteter till Fanny då vi är ute, hon vill mest bara gå omkring och tröttnar självklart på det efter ett tag. Idag var hon dock nöjd med att vara på altanen och leka med hink och spade. Vi gick även runt lite och klättrade upp och ner för trappsteget till altan. Oscar sov så gott i vagnen under tiden.







I övrigt så är det en hel del snortorkande på Kungsvägen. Båda småskruttarna har öppna kranar och en halv månadsinkomst går åt till näsdukar. Detta medför en hel del sura miner hos den yngsta som av naturliga skäl har det lite jobbigt. Den äldre har sitt finger mer eller mindre konstant i näsan även om hon kommit på hur man gör när det rinner till. Hon hämtar papper och drar det under snoken och kletar ut det på kinden istället. Nåja, snart så blir det rätt.

Det blev en sen middag då vi tog fram grillen för årets premiär (på hemmaplan). Smarrigt värre!! Nu blir det mys framför tv:n där jag förmodligen somnar...








Spöregn, mammafika och kusinbus

Promenerade till Solen imorse, lämnade av en tjej som inte hade tid att säga Hejdå ens. Full fart in till kompisarna utan att knappt ge mamma en blick.
Förminskade vagnen till enkelkärra och gick vidare till Ida för mammafika, har man inga egna mammor på gatan får man låna någon annans kvarter. Jag var tydligen tillräckligt trevlig för att bli inbjuden till grannen nästa vecka. Wohoo!
Vi stannade tills det var dags att hämta storasyster igen, nu blev det en rask promenad i spöregn, utan regnskydd till vagnen. La en filt över öppningen till liggdelen och Fanny fick åka hem i regnställ. Dyblöta skyndade vi in på Ica och handlade lite mellis och vidare hem. Utanför dörren stod barnens kusiner med sin mor.

Full fart hela eftermiddagen, en hel del bus mellan flickorna och en hel del mys med pojkarna.








Tisdag

Vi tog sovmorgon till strax före 7 imorse. Började stressa då det är mycket som skall hinnas med innan förskolan för Fanny. Matning för Oscar, frukost för Fanny. Blöjbyten och klädpåtagning för oss alla tre samt alla andra morgonbestyr.
Pjuu! In med barnen i vagnen och börjar knata iväg i tron att det är bråttom, kollar klockan och inser att vi istället har väldigt gott om tid. Blev en skön morgonpromenad i rask takt på en halvtimme extra.

Hem och städa övervåningen. Lite småfix kvar sedan är gästrummet hyfsat skick.
Gjorde även iordning Oscars spjälsäng och bar ner vaggan. Har hans säng utan långsida och i översta läget på madrassen. Står jämns med min sida på dubbelsängen, så nu kan han ligga nära bredvid mig fast i egen säng. Våra Madrasser är i precis jämnhöjd.

Lagom till middagen kom Anna-Kajsa och hälsade på. Hon for hem efter 1a perioden i hockeyn. Jag fortsätter se mitt Luleå förlora mot Skellefteå innan det blir en snabbdusch och kudden.




Bilder spjälsängen











Apr. 15, 2013






















Spjälsängen

Har som funderat hur jag ska göra med Fannys säng. Har varit på vippen att hon klättrat över grinden.
Bestämde till slut att fortsätta med spjälsängen ett tag till men istället för att ta bort enda långsidan så sågades det bort 4 spjälor vid fotändan.
Då kan hon forfarande röra på sig lika mycket utan att falla ur, det blir heller inte så stor omställning nu när hon börjat sova riktigt bra.

Överlycklig tjej som dagtid har gått och lagt sig själv vid sin vila bara jag sagt åt henne att det är dags att vila. Ikväll efter bad och pyjamas gick hon och la sig själv igen. Min stora tjej!


[None]

Nu tar vi helg! Boendet är städat, tvättmaskinen har gått varm, barnen är badade och nattade. Sjunker ner i soffan några minuter innan jag ska hoppa in i duschen.

Skönt med en lugn kväll, i tisdags var vi hos Ida från eftermiddag till nattning för Fanny och igår var vi och shoppade på Ersboda tillsammans med farmor, sedan hem till henne och farfar för pyjamas och välling innan hemfärd. Är ett enkelt trick att låta barnen somna i bilen. Sen bara bära i säng.

Imorgon är det fredag och den starkt efterfrågade pappan (Fanny pratar bara om han nu) är ledig.

En vecka i Gauto

Igår kväll kom vi hem efter att ha varit 10 dagar i stugan. Är väldigt nöjd med vädret vi hade, betydligt bättre än jag väntat mig. Solen har tittat fram alla dagar även om det de flesta dagarna mulnat på mot eftermiddagen.
Vi har pimplat, åkt pulka, ätit gott, följt sm slutspelet i hockey, myst och bara varit.
Ingen fisk har vi fått men vad gör det när det är sol.

Barnen har skött sig bra, sov nästan hela vägen upp. Fanny har dock varit lite hård i magen vilket resultat i en del ledsna miner. Hon fick även en del choklad av morfar, detta ledde till att hon kräktes under natten och sedan var hon inte så intresserad av chokladen mer..
I övrigt har det gått bara bra. Fanny var vaken hela vägen hem men tröttnade inte förrän vi hade ca 5km hem.

Utvecklingen hos dottern har gått fort fram under veckan som varit. Lyckan över att kunna kliva upp ur sängen själv. Då hon vaknat på morgonen har hon krypit ur sängen, satt sig på golvet med sina leksaker och låtit mamma ligga kvar en stund till. Sedan har hon tänt taklampan, pekat på skötbordet och sagt blöja, blöja!
Hon kämpar med talet men sjunger mest.

På måndagen fick vi besök av lollo och Magnus med barn. En härlig dag då vi bara höll oss runt stugan, gjorde våfflor över öppen eld och drog Fanny och Moa på bob och pulka. Oscar sov i Grys vagn större delen och Gry själv vilade gott i pappans famn. Det skiljer 4 mån mellan de äldre barnen och endast 1 dag mellan de yngre. Tyvärr är jag sämst på att komma ihåg kameran...

Ett annat missöde som inträffade var på vägen upp. Jag hade packat våra kläder och grejer i plastväskor med dragkedja så de skulle kunna stå på släpet men så hade det läkt lite bensin och även om inte kläderna kommit i direktkontakt så luktade det mesta ganska mycket. Det var mest mina och Oscars kläder som blev "förstörda". Fick dock snälla Anna i Adolfström att tvätta en maskin åt oss och sedan tvättade jag en annan hos morbrorn i Laisvall. Allt ordnar sig.

Så nu har jag hur mycket tvätt som helst att ta itu med då ALLT måste tvättas upp.



















RSS 2.0