Inställt

Idag gick alla planer i stöpet då vi inte vet vad Fannys magproblem beror på. Vi som tänkt åka pulka tillsammans med Tyra. Vanessa ville också ses. Men jag förstår att ingen vill träffa oss för säkerhets skull.

Dock verkar det inte vara magsjuka. Hon leker som vanligt och aptiten är det inget fel på. Blir istället att inhandla liteannan välling och sådant imorgon och se om det hjälper.

Stackarn skriker bara vid varje blöjbyte, är alldeles röd och sårig i rumpan. Man känner sig så hjälplös då man inte vet vad som är fel.
Hoppas på att det vänder snarast.

Magsjuka?

Håller tummar och tår för att det bara är en tillfällighet, tänder eller något annat. Fanny är väldigt risig i kistan. Har bytt flera mindre angenäma blöjor på henne på kort tid. Hon verkar dock inte sjuk utan härjar på som vanligt. Hoppas hoppas vi slipper...

Jul uppdatering kommer senare

Liten mage

Var hos barnmorskan idag. Ska tillbaka om en vecka då det visade sig att magen inte växt sedan förra gången jag var där. I övrigt såg allt bara bra ut.

Sf mått: 33 cm
Vikt: +1 (totalt +4)
Hjärtljud: 146 slag/min

Blev ordinerad vila, vila, vila. Men det gör jag nu redan. Får väl se vad som händer efter nästa besök, antagligen ytterligare ett tillväxtultraljud. Tog även blodprover idag för att kolla järnvärdet.

Idag går vi iaf in i v 36. Inte länge kvar nu.. Hoppas bara att lillkillen mår bra.

Dan före dopparedan

 
Nu är vi redo för julafton imorgon. Dags för lite bingolotto. Här ska bara mysas...
Hoppas alla får en riktigt GOD JUL!

Nu går det framåt

Nu går hon nästan hela tiden. Kryper mest bara då hon har ett mål som hon vill nå snabbt. Är så glad att hon äntligen kommit på hur hon ska göra, börjar vara tungt att alltid bära henne.

Klappat å klart

Nu är jag klar med alla julklappar. De är inslagna och redo. Underbart.
All mat/bakingredienser/Godis m.m är inhandlat. Limpor är bakade och jag har TVÅ hela dagar kvar att göra resterande klart. Så Söndagkväll ska allt vara tvättat och städat. Barnet ska vara badat och sen ska vi bara sjukna ner i soffan och spela Bingo Lotto och äta gott.
Det enda som saknas är julfeelingen, har ingen känsla alls iår men det kanske hinner komma?!

Jordens undergång

Idag skulle då återigen jorden gå under. Än har jag inte sett något tecken på att det ska stämma.
Jag som ett tag tänkt skjuta upp allt med julförberedelser ifall vi ändå inte skulle få fira Jul iår. Skulle ju kännas bortkastat att stressa på för ingenting.
Men Nä, jag är så gott som klar med det mesta. Det är ju inte första gången som det förutspås att vi nått slutet.

Jullov

Visst är det väl typiskt, när skrutten väl somnat 8.30 och sovit bra så kan jag inte sova alls. Så när det blev morgon 5.30 var jag mer död än levande.
Efter att ha lämnat på dagis for jag till coop och trängdes. Nu är det mesta inhandlat, så då var det bara matlagning och bakning kvar.

Vid hämtningen fick jag beskedet att magsjukan kommit på besök på avdelningen. Fanny får alltså vara hemma imorgon ihopp om att vi ska slippa. Hon får ett långt Jullov då hon inte börjar om förrän 8 januari.



Tävling

Är med och tävlar igen. Om man inte är med kan man heller aldrig vinna något.

http://www.meekatt.com/2012/12/tavling.html

V 35

Imorgon går vi in i v 35. Och tydligen hör det till att fota magen.
 

Men alltså

Jag börjar bli tjatig men än en gång. Det är dåligt med kommentarer och ni är dåliga på att tala om vilka ni är som läser. Så snälla, kan inte ALLA lämna sitt namn i kommentarsfältet.
Är ju som lite trevligt att veta vem som tar sig tid att kika förbi.
Kom igen!!

Storasyster kramas med lillebror

Även om hon inte förstår att hon ska få ett syskon så är hon väldigt intresserad av sin mammas mage. Nått speciellt är det ju med denna kula. Hon stryker gärna med händerna på den eller trummar. Blir lite irriterad ibldand då hon inte riktigt tums i knäet eller får sig en Kkick eller två mot huvudet

Applåder

Min unge älskar verkligen att vara på dagis. Hon trivs hur bra som helst tillsammans med både personal och de andra barnen. Bara att ta vara på tiden då det är så.

Känns bra att veta att även om jag inte orkar aktivera henne så mycket eller vara ute så får hon leka av sig lite både inomhus och utomhus under den stund hon är på förskolan.

Idag hade hon visat att hon kan gå lite, då hade de andra barnen blivit helt tysta och tittat på henne och sen hade hon fått stora applåder av dem. Det är en sådan fin och gullig grupp hon hamnat i.


Envis

Envis är bara förnamnet. Då det gäller att hålla sig vaken så kan Fanny med ren viljestyrka vara vaken läääänge trots att hon är trött.

Som vanligt vaknade hon vid 00, fast hon fått vara uppe lite längre i förhoppning att hon skulle sova för natten.
Jag tog en stol och parkerade bredvid hennes säng. Tog endast upp henne när hon var helt förstörd, hysterisk och i tårar.. Så fort hon lugnat sig la jag ner henne i sängen.

Fick lägga henne ca 100 gånger då hon ställde sig i sängen. La en hand på henne och strök lite för att få henne att slappna av.
Efter drygt 2,5 timmar somnade hon äntligen.
1-0 till mig som inte gav upp.

Idag medans Fanny varit på dagis har jag passat på att sova lite för att orka med ytterligare med bråk inatt. Känns som om järnboosterna börjar ge resultat, hade aldrig orkat för en vecka sedan.
Fick sista dosen idag.

Fannys rum

En sak till bara medans jag sitter vid datorn. Bilderna på Fannys rum... Ja önskar jag hade mer känsla för inrredning men jag gillar färgerna och det är funktionellt.
 

Julklappsshopping, vaknatt och skitväder

Natten var en katastrof. Fanny vaknade 00 och i samma veva sa jag godnatt till mor och far men lovade att jag skulle väcka mamma om liten inte ville sova och jag blev trött. 03 kunde jag knappt hålla ögonen öppna och Fanny var helt bestämd på att inte sova alls den natten så jag väckte hennes mormor. När hon sen klev upp och jag äntligen skulle få sova så slog det helt om och jag var klarvaken, övertrött så det gick inte att sova. Satt och pratade med mamma och det var ju trevligt eftersom vi inte träffas så ofta.
 
04 somnade äntligen lillskrutten och 05 kunde jag äntligen somna själv också, jag och mamma i varsitt hörn av soffan. 06 vaknade Fanny igen, helt hysterisk. Somande efter vissa om och men hos sin mormor. 09.30 vaknade vi (inte Fanny). Attans vi som tänkt vara på stan 10 för att göra bort julklappshandeln innan ALLA vaknat och tagit sig ut. Vi skyndade oss och gjorde oss i ordning och före 10 var vi iaf iväg. Fanny fick vara hemma med sin far och morfar.
 
Pjuuu säger jag bara, tokblåst å blötsnö i stan, tur att man kan hålla sig mestadels inomhus. Jag fick iaf klart alla julkappar utom 1½ så det känns bra. Efter en heldag med lite sömn och shopping är jag helt slut i kropp och knopp. Lillan har just somnat, då hon vänt på dygnet, ska snart joina henne i drömmarnas värld. Ska bara varva ner i lugnet och ensamheten. Mamma och Pappa for hemåt igen på eftermiddagen och Fredrik är i garaget.
 
Hade tagit lång tid för mina päron att ta sig hem pga all drevsnö och snörök. Det finns en nackdel med vintern.
 
Så ja, GOD NATT!!

Bm besöket igår

Vikt +- 0
Sf mått: 33
Blodvärde: 113
Hjärtljud: 144 slag/min

Inbillar mig att järnet börjar hjälpa, känns inte som om jag vill sova alla dygnets 24h. Utan vissa stunder har jag till och med lite energi.

Bara att sätta igång

Blev inget luciatåg för Fanny i år, nästan feberfri men vad hjälper det.
Efter en hyfsad natt är det nu bara att sätta igång om jag ska hinna göra allt jag tänkt idag. Vill helst ha allt klart innan jag ska till vc..

Imorgon måste jag!!

Tror att järnet börjar ge lite verkan. Fortfarande trött men inte på samma sätt, känns inte som om jag vill sova precis hela tiden. Sen är det väl andra faktorer som spelar in, årstiden, förkylning, dålig nattsömn, sjuk dotter...

Så pga denna trötthet så är det mycket som jag skulle vilja fått gjort men som bara blir uppskjutet för att jag inte orkar mer än det som verkligen måste göras. Nu går vissa saker inte att skjuta upp längre känner jag.

Så imorgon tänkte jag storstäda övervåningen, tvätta, vilka redan ren tvätt, dammsuga nedervåningen och förhoppningsvis baka lussebullar. Sedan får det vara helg.

Ska även på vc för ytterligare järn samt besök hos barnmorskan.

Det jag inte hinner imorgon ska iaf vara klart till fredag eftermiddag för då kommer mina föräldrar och hälsar på. Som vanligt ingen lång visit utan de far hem på lördag eftermiddag.

Piggare

Febern har gått ner och ikväll har hon haft lite energi. Iaf såddes att hon orkat vara vaken en stund och även gått ett par steg. Håller tummarna för att det ska gå åt rätt håll nu så att hon blir piggare och piggare.


Feber

Fortfarande sjuk liten, över 39 i feber. Ligger däckad i soffan, stackarn.

En sån måndag

Fick inte sova inatt pga febrig Fanny med mystiska prickar och utslag. Tid på vc på morgonen för ytterligare järndropp. Skynda till apoteket innan (hänga på låset tills de öppnar) bara för att de ska upptäcka att mina järnampuller inte kommit än även om de skulle kommit förra måndagen. De fick ringa från droghandeln till vc och tillslut fixa så jag fick låna en dos. Imorgon lovar de att jag kan hämta ut mitt recept.
Sen hem, kasta i sig lunch, blunda 20 min och sedan iväg till specialistmödravården för tillväxtultraljud.

Han växer som han ska -8% men det anses vara normalt. Nästa gång vi ska dit, får han komma ut. Tror jag håller på datumet lite, det får bli en överraskning senare.

In på Ica en snabbis på hemvägen, handla middag. Invänta pappan och dottern som varit på vc och kollat upp de mystiska utslagen. Verkar bara vara ett virus, inte vattkoppor som tur är. Nu ska hon bara bli feberfri och lite piggare så hon får återgå till dagis.

Familjen Bambi passerade inatt


Inte på beställning

Det går inte att lura Fanny till att gå men oftare och oftare går hon kortare sträckor istället för att krypa. Håller man henne i handen kan hon gå hur långt som helst.

Sovmorgon och bakning

Ska erkänna att jag sov bort halva dagen. Fredrik klev upp med Fanny i morse och jag låg kvar till 12, sovit dåligt men känner ändå att jag fått sova sammanhängande. Energidepåerna är påfyllda, så gott det går.

Ska nu skryta med vad jag hunnit med idag (måste ju passa på att skryta iom att jag i vanliga fall knappt får nå gjort alls)
Jag har stekt Älgentrecote på två sätt, en del i ugnen och en del på spisen. Bakat chokladbollar, sockerkaka med smörkrämsfyllning, gjort chokladcreme som jag bredde på mariekex. Hade även tänkt goda kladdmuffins men orken tog slut och fogarna påminner mig om att jag stått för mycket idag.

Nu är middagen intagen och snart ska jag duka fram lite fika och tända det andra ljuset.

Btw, någon dag när jag ids så tänkte jag visa Fannys rum, för nu är det ju som klart.


Plötsligt händer det

Jag stog vid diskbänken och vad får jag se i ögonvrån? Jo en liten gestalt i grå klänning som kommer gåendes mot mig. Jag vänder mig mot henne och får vara med om Fannys första steg på eget initiativ. Vet ej hur långt hon gått eftersom hon kom in från hallen till köket. Kunde inte låta bli och berömma henne och då kom hon av sig och satte sig ner. Sedan har hon tagit något enstaka steg men inte mer. 1 år, 3 månader och 1 vecka gammal.
Nu går det nog snart undan här hemma.

Järnboost

Idag var det dags för järnboost nr 2, hoppas det ger resultat snart. Behöver mer Energi!




Vecka 33

Sakta men säkert börjar det närma sig...




Tröttast

Idag medans Fanny var på dagis så sov jag i stort sett hela tiden. När hon sedan ikväll somnade vid 19, slocknade även jag. Men som vanligt så vaknar hon igen efter någon timma och vägrar somna om. Efter att ha kämpat i en timma med en helt hysteriskt tjej som vägrar somna om tog min ork slut. Nu sitter hon snällt bredvid mig, alldeles klartvaken...

Vad ska jag göra för att hon ska somna för natten? Det börjar vara ohållbart att hon ska vara vaken på nätterna...

Favoritblogg

 
Reglerna för utmärkelsen är
1. Tacka bloggaren som gett dig utmärkelsen och lägg ut länken till den som gav dig den
2. Ge utmärkelsen vidare till fem favoritbloggar och berätta det för dem med en kommentar
3. Kopiera post it-lappen och sätt den på din blogg.
 
För ett tag sen fick jag utmärkelsen favorit blogg av Josse: http://platslagaregatan.blogspot.se/ Så nu har jag fått uppgiften att länka till mina favorit bloggar.
 
*  http://www.meekatt.com/
*  http://www.elima-lindqvist.blogspot.se/
http://mittsattattata.blogspot.se/
http://zaliina.blogg.se/
http://hormonerhemorrojder.com/
 

Mycket sen sist

I Fredags lämnade jag halva familjen hemma, packade in mig och lillebror i magen i bilen och begav mig till mina päron i Piteå. Lördagen klev jag och mamma upp tidigt för en tur till utlandet med destionation Torneå. Ett par vinterskor till Fanny rikare gjorde vi även ett stopp på Svenska sidan. IKEA Happaranda, även lite annan shopping.
 
Så efter en heldags shopping plus ett par timmar i bil så var både kropp och knopp helt slut innan jag äntligen fick tippa omkull i soffan. Låg där och tittade på när mamma adventspyntade, innan det blev en väldans tidig kväll.
 
Resan hem på söndagen var allt annat än rolig, tog en timma mer än vanligt. Fick köra ett par mil i SNÖKAOS. Meterhöga snödrivor, drevsnö, oplogat och kräksnö. Trafiken stog i princip stilla, vägen var nästan för smal för att mötas två på och vi kröp fram i 20-30 km/h då du inte ens såg om du hade någon bil framför dig pga av snöandet och snörök. Nåja det blev bättre och tillsist var jag hemma.
 
Idag har jag suttit en bra stund på NUS med dropp, behöver tydligen en riktig järnboost. Så två ggr i veckan ska jag nu hädanefter på vårdcentralen och få mitt dropp.
 
Ett besök på Arbetsförmedligen efter sjukhusbesöket, kötid på 1,5h. Fick ringa Fannys dagis och meddela att jag skulle bli sen, vilket gick bra. Ca 30 min längre dag blev det för henne men det gjorde inget för hon hade precís vaknat när jag kom och hämtade upp henne.
 
Nu ska vi bara mysa, jag, magen och min dotter. Pappan jobbar kväll

RSS 2.0