Oscar 5 månader

Den 25 juni blev Oscar fem månader.

Sådan är han nu:

Oftast väldigt glad, ligger gärna på golvet och antingen leker med sina leksaker eller så kämpar han med att masa sig framåt. Än så länge tar han sig bara inom en radie på ca 1,5 m.

Att få smaka gröt är en höjdare och jag funderar mest på hur mycket jag törs ge honom. Annars gillar han att äta melon i umaminappen. Så mycket längre än så har vi inte kommit gällande de "smaksensationer" han ska få.
I övrigt äter han 200 ml ersättning ca var 4e-5e timma.

Hoppgungan och gåstolen gillar han också nån stund emellanåt.

På förmiddagen sover han en kortare stund och på eftermiddagen en längre. Ibland slår han ihop båda sovningarna till en enda lång på ett par timmar mitt på dagen.
Vanligtvis somnar han för natten 18.30-19.30 och sover till 6-6.30 på morgonen.














Mickelbo gård

I tisdags hängde vi med ett gäng från öppna förskolan på deras säsongsavslutning. Denna gång blev det en utflykt till Mickelbo gård. Där finns förutom en gårdsbutik en liten djurpark med lite annorlunda djur. Lamor, alpackor, åsnor, lappgetter, kalkoner, kameler och så fanns ju även grisar, ponnys, höns, marsvin med mera.

vi hade en väldigt trevlig dag och Fanny skrattade gott åt djuren även om hon inte ville mata kamelerna med gräs.
kommer garanterat att fara dit fler gånger.














Nattskifte

Andra natten i rad som mina barn tjorvat med sömnen. Fanny har somnat "normal" tid och sedan vaknat igen nån timma senare för att vägra somna om. Oscar i sin tur har bytt av syrran när hon äntligen somnat. Han tycker tydligen att det är morgon kl 3 nuförtiden... suck!

Efter ytterligare kamp med honom har jag tillslut fått ihop 3 h sömn innan han bestämt sig att NU är det verkligen morgon. Upp och hoppa mamma! klockan är ju nästan sju.

Ville bara skriva ner det så jag kan påminna dem när de är tonåringar och tycker jag är elak som aaaldrig låter dem sova....

Sommarbilder
















Tills vidare

Tänkte jag skulle skriva lite om Oscars namngivning förra helgen men jag har inte kommit mig för att lägga över bilderna jag fick av Gunilla än. Så vi hoppar över det ett tag till...

Ja i övrigt så lever vi och mår. Njuter över att det är sommar. Barnen börjar vänja sig vid värmen och lider inte av det så mycket.
Fanny är som en kalv på grönbete varje dag vi går ut. Köpte en begagnad liten rutschbana åt henne och hon åker och åker.









RSS 2.0