Beachen

Naturligtvis så har det idag varit årets hittills varmaste dag. Jag som sparat och planerat in en städdag.

Nåväl efter att ha hämtat hem lillmonstret från dagis, packade vi fikakorgen och for till "beachen" tillsammans med Ida och flickorna.

Fanny sprang utan tvekan direkt ut i sjön innan jag ens fått av henne kläder och skor. Ingen rädsla där inte. Oscar fick ligga i liggdelen till vagnen i skuggan.
Oj vad härligt det var och skönt i värmen. 27 grader i skuggan och det är inte ens juni än...
Blir nog samma sak imorgon eftersom det verkar bli liknande väder.

Glömde helt bort att ta några badbilder naturligtvis. Har nu det mesta färdigt i Fannys rum blir en liten sneak på det istället.




Sommar, sommar och sol

Underbara dagar vi haft i nu två veckor! Jobbigt bara för Oscar som inte alls tycker om värmen. Vi andra trivs som fisken i vattnet. Även om jag är nöjd nu så behöver det inte bli varmare i sommar. Alldeles lagom nu.

Igår fick Fanny premiärbada utomhus, i sin badbalja. Måste helt klart köpa en liten pool till tjejen.
Idag efter att vi varit en sväng till Ica så hann jag inte med. Plötsligt hade hon satt sig i badet igen.. Med kläderna på! Haha
Blöjan vägde nog minst 10kg bara den när hon klev upp igen.



Idag hade jag planerat in en dag utan måsten (utöver det vanliga) så när Fanny var lämnad på dagis och Oscar sov i vagnen la jag mig och vilade i en solstol på gräset. Fläktade riktigt skönt och jag kan nu stolt meddela att jag även fått lite färg på benen



När lillgossen vaknat fick han sträcka ut sig och sprattla i babygymmet i skuggan. Vilken hit!



Eftermiddagen fortsatte som vanligt utomhus. Bad, gunga och massa bus. Grillade hamburgare till middag. Mums!

Ja hoppas verkligen att vi får en lång och fin sommar i år. Finns bara en sak att klaga på, MYGGEN! Satan så jobbiga och många de är. Så fort solen börjar försvinna lite är det bara att gå in. Har redan miljoner med bett och det driver mig snart till vansinne.

Måste bara få berätta lite om min stora tjej. Hon är numer en hejare på att gå i trappor, både upp och ner vilket underlättar enormt mycket.
Hon behärskar även att dricka utan pipmugg (vilken jag inte kommit mig för att vänja av henne). Hon sover väldigt bra, hela nätter. Lite olika när hon somnar men stiger upp vid 7 oftast och det första hon vill göra på morgonen är att lyssna på musik och dansa.
Däremot är tålamodet obefintligt och går det inte som hon vill kastar hon sig på marken och skriker. Kastar med huvudet och slår med armar och ben. Ett satans humör!


Här spelar hon piano hos Kerstin som bor under oss.




May. 28, 2013

Follow my blog with Bloglovin

Fyra månader

Ja jisses vad tiden bara rusar iväg.
Min lilla kille börjar bli stor.

Han vill helst bli buren på armen så han ser framåt.
Han vänder sig på mage såfort man lägger honom på rygg, kan inte vända tillbaka. Ligger på mage och upp med rumpan, "simmar" med benen och försöker ta sig framåt.

Är väldigt stadig i kroppen. Skrattar och jollrar hela tiden.

Gör natt vid 19-20, äter en gång vid midnatt och sedan vid 5.30 då han helst vill göra morgon. Är vaken ett tag och brukar lyckas somna om tills syrran vaknar.

Trivs bra i vagnen sålänge den rullar, vaknar oftast ganska snabbt då vi stannar av.

Han njuter verkligen då han får bada och plaskar ordentligt så allt runtomkring blir blött.

Har på prov ökat på hans flaskor till 200ml/mål då han från att ha ätit 165ml ungefär var 4-5e timme nu vill äta betydligt oftare.


4 mån


3 mån


2 mån


1 mån


Nykläckt


Några timmar innan snittet


Fullt upp

Senaste dagarna har varit minst sagt fullspäckade.
En sväng till Ikea Sundsvall, montering av grejer, lite "homestyling", Sävar marknad, sol och värme, promenader, grillning, en Fanny som inte vill sova på dagarna, en Oscar som mest bara vill bli buren, samma Oscar som nu blivit 4 månader. Utomhus lek, skrattande barn, griniga barn... You namne it.






Bråkiga nätter och BVC

Efter 2 nätter då barnen turats om att sova dåligt så har jag idag varit ruskigt trött, helknäckt.
Fanny vaknade helt hysterisk vid 01, sparkade och slogs hej vilt med armarna och skrek utöver sig. Måste ha varit en mardröm eller nått. Fredrik fick henne tillslut att lugna ner sig och efter misslyckade försök att få henne att somna om i sin säng så tog han med henne upp till vår säng.
Jag och Oscar sover på nedre våningen då övre är som en bastu. Lillstackarn lider så i värmen.

Tog mig iaf en promenad för att lämna Fanny på dagis, trodde att Oscar skulle somna så jag kunde gå hem och lägga mig jag också innan BVC-besöket kl 10.15
Men nää han ville inte alls sova då. Så ja, de var bara att gilla läget.

Vågen på BVC visade iaf att lill(?!)killen nu är en riktig tungviktare och ligger preciiiiis under genomsnittet med sina 6800g. På längden har han vuxit till 62 cm. vart tog min lilla spädgris vägen.
På Lördag blir han 4 månader, STOPPA TIDEN!

Lovely







Vilka sommardagar vi fått. Helt underbart. Nu har tillåme björkarna börjat slå ut. Grönt och fint. Om nu bara Gatukontoret kunde få tummen ur arslet och sopa gatorna...

Sol och värme

Oh yes, idag har det varit sommarvärme på riktigt. Nästan äckligt varmt.
Vi började dagen med sedvanliga morgonbestyr, lämning på dagis och sen bråttom hem innan 7 mammor med lika många små barn kom på fika.
Efter att även lunch var intagen tillsammans med mina barns kusiners mamma så promenerade vi till Solen med våra åsnor. Vi hämtade upp våra döttrar för att fortsätta hem till kusinerna.

Eftermiddagshäng i solen på altanen innan vi promenerade hem i värmen.
Snabb middag och när pyjamasarna var på plats så åkte ungarna ner i vagnen igen. Ut på promenad.

Fanny somnade gott och var bara att bära i säng när vi kom hem. Oscar däremot ville inte alls somna. Han bara skrattade åt mig när jag förklarade att det är kväll nu och dags att slå igen de blå.

Tillslut så, fortfarande i min famn pga mysfaktorn, somnade han.

Nu hejar vi på Sverige i hockey vm...





"sluta ta kort på mig, jag tänker inte le... Bäst att dra filten över huvudet"

God morgon världen!

Vi ska snart promenera till dagis och lämna Fanny. Solen skiner även om det inte är någon riktig värme.
Perfekt för dagens planer som innehåller tvätt och städ.






May. 12, 2013

I helgen har Fanny varit hos farmor och farfar. Konstigt att en sån liten människa kan göra så stor skillnad på ljudnivån. Tyst och lugnt har det varit. Lillebror har skött sig exemplariskt hela helgen så jag har passat på att göra lite sysslor här hemma, sånt som blir bäst när min lilla hjälpreda inte är med.
Rengöra ugnen, städa badrummet, stryka gardiner osv.

Igår kväll när Oscar fått pyjamasen på så bäddade vi ner han i vagnen och gick till André och Vanessa för lite festligheter. Mycket trevligt men det blev sent, jag gick hem vid 02.30.
O sov hela tiden med undantag för ett mål mat. Sedan åt han en gång till mot morgonsidan. När jag klev upp vid 10 så snarkade han fortfarande och fortsatte med det till 11.30!! Tack underbara barn för två sovmornar på samma helg.

Fanny kom hem sovandes på eftermiddagen och hon fick sova klart ute i vagnen. Vad gör det att det blev sent och länge då var hon ju på kanonbra humör sen när hon vaknade och vi fick ren kvalitetstid tillsammans efter en helg ifrån varandra.
Efter ett bad, mys och en massa bus somnade hon inte förrän jättesent ikväll.

I övrigt har det varit skitväder hela helgen utom idag. Vi passade på att sitta ute och äta när farmor och farfar hade med sig smörgåstårta. Än är det inte sommar men i solen är det riktigt varmt.








Plötsligt händer det





Båda sover samtidigt och jag vågar inte röra på mig.. Måste nog passa på att blunda själv men de är svårt att slita blicken, dom är ju ganska söta ändå =)

Grin, gnäll och hysteriska utbrott

Livet som mamma är underbart för det mesta men just för stunden känns det som om jag bara vill gå ut genom dörren... Skulle nog vända tillbaka rätt fort men en stund i ensamhet skulle nog göra susen.

Fanny är bara tvärsöver och utmanar mitt tålamod till max med att bara göra sådant hon vet att hon inte får. När jag säger åt henne så lägger hon sig på golvet och skriker hysteriskt samtidigt som hon bankar armar och ben mot underlaget.

Har henne hemma från förskolan eftersom hon är så snorig och verkar ha ont i öronen. Dessutom har hon fått fläckar/blåsor på tungan. Aptiten har också varit sämre. Ringde vårdcentralen igår mest för öronens skull då hon sover dåligt och vaknar helt förtvivlad. Ja de tyckte också att det lät som om hon har öroninflammation men inte fick vi komma dit och kolla upp det ens. Frågade även om fläckarna i munnen, det verkar vara något som går var svaret jag fick. Inte heller något som de ville kolla på. Fick bara tipset om nå medel som man kan pensla i munnen som finns på apoteket.

Nu äter hon iaf bättre men humöret är inte på topp och hon värst är det när hon vaknar. Har pallat upp huvudänden på sängen och gett alvedon när det varit som värst.

Eftersom Oscar också är förkyld med hosta och snor så kräver han att bli buren hela tiden. Detta medför att Fanny blir väldigt rastlös och gnällig då hon får vänta lite mer än vanligt.

Oscars förkylning gör att han sover ofta men korta stunder, så även på natten. Enda gången jag med säkerhet vet att han håller sig vaken är den stund storasyster sover på dagen. De samarbetar fint för att deras mor aldrig får sova.

Mitt tålamod är väldigt kort just nu samtidigt som det dåliga samvetet gnager. Det är ju inte deras fel att de är sjuka och griniga.
Hoppas verkligen att det vänder snart.
Tur det är långhelg så pappan är hemma några dagar.. Bara en kväll kvar, bara en kväll kvar...

Kvällarna är ju som alltid värst, särskilt när båda vill göra natt samtidigt...

Så nu har jag fått ventilera lite, nu ska jag återgå till mina för stunden tysta barn. En sover och den andra läser en bok.
Vid tillfälle ska vi gå på Ica och göra lite andra ärenden. Förhoppningsvis får vi en stund ute i solen också. (just nu är jag bara glad så länge en av dem sover så jag väcker ingen, inte ens för att gå ut. Vi tar det när båda är vaken)

At Home

Är hemma igen efter ett par dagar i stugan. Var nog sista svängen för den här säsongen. Finns mycket snö kvar men det får nog vara bra för oss ändå.

Vi kom upp på kvällen, Valborgsmässoafton. Blev inte så mycket mer den dagen.
På Onsdagen kom Josse, Johan och Eskil på besök. Det vart en dag mot stugväggen. Solen sken men det blåste ganska bra. Skönt att vara ute iaf, ibland krävs det inte så mycket för att det ska bli bra.

Torsdagen snöade det gode ordentligt. Skickade iväg Fanny med sin far och morbror till Laisvall för att kika på skotrar. Oscar sov så efter att ha städat i skafferiet så kröp jag ner i soffan med lite godis och en bok. Behövlig egentid!

Det har fortsatt att snöa, blåsa, solsken, snöa, mulet, blåsa, sol... Riktigt aprilväder fast i maj.

Idag som alla andra gånger som det är hemresedag har det varit fint hela dagen.

Roligt att vara iväg men fruktansvärt skönt att komma hem!


Varm kille tar igen sig






Så fort hon fick brillorna på plats så försvann solen...





Dålig bild, renarna ville inte vara med på kort..


"bä bä ita jam"







RSS 2.0