Jul, jul strålande jul...

Nä faktiskt, har ingen julkänsla alls men passar ändå på idag medans liten är på dagis, att ta fram lite jul. Har lite planer på att fara bort till helgen och då hinner jag inte fixa inför 1:a advent.

Så, ja. Nu är Fanny frisk, då är det jag och pappan som är dunderförkylda istället. Hoppas att det går över fort, har varken tid eller ork att bli sjuk nu.


MVC, på bättringsvägen och snö

Fanny är feberfri idag, dock fortfarande lika snorig. Hon får vara hemma imorgon också, sen hoppas jag hon är kry nog för dagis.

Har varit hos min fantastiska barnmorska idag för att kolla blodvärdet igen. Hon stack mig två gånger i ena armvecket och en tredje i det andra innan hon lyckades få lite blod.

Blodvärde: 110 (bättre än sist)
SF- mått: 29cm, eller mätte hon rätt, Nä det är nog nästan 30. Jo 30cm är det.
Vikt: -1kg sen sist (totalt +4kg)
Hjärtljudet: 152 Slag/ min


Idag snöar det äntligen igen, hoppas det får stanna kvar, blir så vitt och fint ute!

Härliga måndag

Underbart att vakna, efter minimalt med sömn, bredvid en sjuk liten tjej som druckit x antal dl vatten pga feber. Detta resulterat i att ingen blöja i världen kunnat stå emot. Nerkissad, nersnorad och ont i kroppen efter att ha legat som en ostkrok. Underbart.
Efter en dusch, sanering och lite frukost kändes det lite bättre. För mig.
Fanny har varit ledsen och grinig hela dagen vilket man kan förstå. Håller tummarna för att inte öronen ska jävlas igen... Så ja, inget dagis idag och inte imorgon heller.




Dagisbaciller

Kors i havet och taket men den lilla nattsuddaren i familjen har somnat mellan 19 och 21 hela helgen. Sovit som törnrosa i princip...
Fantastiskt!
Om det då bara var så att man själv kunde sova så att jag hade kunnat vakna pigg och utvilad. Igår låg jag med huvudvärk, ont i ansikten, kall och varm om vartannat. Neeej, jag vill inte bli sjuk. Och vi som var bortbjudna på middag, en Lyx som jag iaf inte tackar nej till men det slutade med att far och dotter for själva och jag däckade i soffan och sov tills de kom hem igen.

Ikväll somnade hon tidigt men vaknade vid 22, dunderförkyld. Gör allt i min makt för att hon ska vara frisk imorgon så att hon han fara på dagis. Tror tamefan att jag tillochmed ska tillbe högre makter.
Ja men ok då, vi klarade EN HEL VECKA inskolning innan vi drabbades, bara det andra väl vara nått sorts rekord.
Missförstå mig rätt, klart hon får vara hemma om hon inte är frisk men jag hade hoppats på att hon skulle hinna vara där lite mer först och komma in i det hela så att vi slipper börja om från början igen.

Just nu ligger hon bredvid mig och sjunger på sitt egna språk.
Tack och Godnatt

F to the REDAG

Fannys dagar på dagis utan sin mamma har gått superbra. Hör och häpna: Hon har tom sovit på madrass på golvet tillsammans med de andra barnen!!
Hon har inte ens varit ledsen då jag lämnat henne utan bara vinkat hejdå. Känns jättebra att det verkar gå så bra hittills. Vi får väl se på måndag nu då hon får ledigt två dagar.
Jag tror att Fanny uppfattar förskolan som himmelriket, man får härja ganska fritt, många andra barn att leka med och titta på, mycket sång och dans, sagor, utomhus lek m.m

Idag bestämde jag mig för att ha en ledig dag, dvs SOVA medans Fanny var borta. Kl 13 for både jag och pappan och hämtade henne. En nyvaken men glad tjej.

Nu laddar vi inför en sväng på Ersboda. Sedan bara mys för hela slanten!


Dag 3

Idag har jag varit med Fanny för sista gången (enl.planen iaf). Imorgon ska jag lämna henne själv på dagis. Tror inte det ska bli några problem men klart det känns, att lämna min lilla i andras händer.

En stund efter att vi kommit dit idag, kom det en tös tassandes från grannavdelningen. Hon ville leka med sin kusin, så fram till lunch hälsade hon på. (personalbortfall på andra avdelningar och lugnt på Fannys del så det gjorde inget)
Flickorna leker ganska bra emellanåt.




Minstingen

Fanny är för närvarande minst på sin avdelning på dagis. Iom att hon heller inte går så upplever de andra barnen dessutom att hon är yngre än vad hon är.

Idag hittade hon en kompis som lekte med henne en stor del av dagen, när Fanny sedan var ledsen kom han till mig och sa:
Bebisen är ledsen, för jag gick på hennes fötter.

Inskolning

Idag har vi gjort dag 1 av 10 planerade inskolningsdagar. Det gick hur bra som helst och jag har just nu en väldigt glad men trött tjej som sitter här bredvid.

Hon visade inget större intresse för sin mor utan lekte både med de andra barnen och ensam. Promenerade gärna omkring med att hålla frökens hand, inomhus som utomhus. Somnade på två röda när det var sovdags, sov 1,5h och vaknade på strålande humör. Jag ska vara med henne 2 dagar till innan det blir dags att lämna henne själv i förskolans hand.


Ny dag, nya tag, ny energi

Var upp till Fanny vid 4 inatt, sedan när hon valde att göra morgon nån timme senare så klev pappan upp.
Jag har sovit, Oj vad jag har sovit. Blev väckt av att en Fanny kommit upp och hoppade på mig. Då var klockan 13.30!! Wow, har inte ens dåligt samvete utan känner mig bara pigg och
utvilad.
Idag är humöret på topp igen och jag trivs med tillvaron. Tänk vad lite sömn kan göra.


Imorgon är det ingen vanlig dag, för det är Fannys första inskolningsdag. Nu börjar allvaret.

Trevlig söndag på er allihopa!

Dålig dag. (bara gnäll, gnäll gnäll)

Helt slut i kropp och knopp. Skulle bara vilja vara ifred ett tag, sova oavbrutet ett par timmar. Komma ifrån och vara mig själv, göra nått för mig och inte behöva tänka på någon annan eller på alla måsten.
Jag skulle vilja ha min kropp för mig själv, utan all extra vikt och en stilla och lugn mage.

Känns lite bättre efter lite choklad och efter att fått klaga lite.
Imorgon är en ny dag.

Slänger in en bild på min stora kärlek efter att hon duschat igår



Och som vanligt får jag den inte rätt väg...


Magen

Ok då, vi växer och mår bra. Mindre än med Fanny tror jag och hoppas det fortsätter så. Inga större problem förutom tröttheten och lite ont i fogarna vid ansträngning. Klagar inte och hoppas det fortsätter vara lika bra hela vägen fram.V.29+1

Aktivering

Känns både och att min lilla ska skolas in på förskolan på måndag. Hjälp vart tar tiden vägen.Det som känns bra är att hon får komma ut och leka med andra barn, aktiveras lite grand. Jag känner mig just nu som världens sämsta mamma då jag är så fruktansvärt trött hela tiden och inte orkar busa, leka och hitta på tillräckligt med aktiviteter för hennes enorma energi.Det märks att hon är understimulerad då hon bara hittar på nya bus hela tiden.Fönsterlampan i köket får inte lysa, gör den det så kryper hon förbi och drar ut kontakten (när den slocknat far hon vidare). Mina LED-blockljus får inte stå på sin rätta plats. De ska tydligen ligga i vedkorgen eller någon annan bra plats.Kuddarna i soffan får absolut inte vara i soffan, de ska ligga under vardagsrumsbordet eller i hallen, på köksgolvet eller i hennes rum.Skorna får definitivt inte stå på skohyllan, det är ju mycket bättre att bygga en hög av dem framför ytterdörren eller förvara dem i vardagsrummet. Varför inte lägga dem i soffan istället för kuddarna, eller på bordet där blockljusen ska vara.Att tömma skåp och lådor på dess innehåll är också en favorit. Alltid uppskattat av mamman. Lekrummet är alltid i en enda röra, mamma plockar in en sak och Fanny tar fram tre. Är dock enda stället som är helt acceptabelt att härja fritt i och då är det ju inte lika kul.

V.30


Det är hopplöst

Ja, inte ska ni tro att det blev en bra natt. Hon sov otroligt fram till 00, då vaknade hon och var vaken till 04.30 ungefär. Morgon vid 9.

Idag känner jag mig mer död än levande

Tröttast

Liten som i vanliga fall har väldigt svårt att somna på kvällen somnade ståendes ikväll.





Det blev de lättaste blöjbyte jag gjort på henne, hon vaknade inte ens då.
Hoppas nu på att hon sover bra inatt, då hon förra natten inte somnade förrän kl 02...

Tävling

 
" Jag tävlar om ett presentkort värt 500:- från Cutiepie.se!
Tävlingen hittar du hos MansonDust.nu :) "

Haha

Blodvärdet i förra inlägget blev blidvädret, jäkla rättstavningsfunktioner. Lite skillnad i betydelse..

Mera järn

BM-besöket idag

Vikt: +3kg!! (totalt 5)
Sf mått: 28
Blodvärde: 104 (blivit lägre trots järntabl.)
Lilla <3: 148 slag/ min

Så i det stora hela ser det bra ut förutom blidvädret, ska tillbaka om 2 veckor och se hur det ligger då. Är ju så trött hela tiden.

V 28+4 idag.

Ultraljud

Idag var det så åter dags för ett tillväxtultraljud. Allt såg bara bra ut och det är nu bekräftat att det utan tvivel är en pojke. Han verkade må fint och är till och med 5% tyngre än förväntad vikt. Hoppas han håller sig däromkring så det inte blir en liten plutt som Fanny.

Fick med mig en profilbild, kanske svårt att se men jag tycker att det ser ut som han är väldigt lik den blivande storasystern.



Bilden hamnar bara på snedden hur jag än gör. Hursomhelst så är Fanny till vänster och lillebror till höger.

70%

Enligt babygruppens app så har vi idag gjort 70% av graviditeten. Det närmar sig sakta men säkertt.

Imorgon är det dags för ultraljud nr 4, viktuppskattning och läkarbesök står på schemat. Håller tummarna för att han fortfarande växer som han ska

Svårt att förstå

Dessa dagar när man ser på sin dotter och inser hur jäkla fort tiden går. Nu leker hon själv, vet vad hon vill och börjar bli mer och mer självständig. Klarar mycket själv.
Kan inte förstå, eller minnas att hon för drygt ett år sedan var som en liten smurf, 3 äpplen hög. Nä inte riktigt men att hon inte ens orkade hålla upp sitt eget huvud och nu går hon vilken dag som helst.
Ja de är ofattbart..
Och snart har vi en till liten parvel som ska få oss att inse att tiden inte står stilla.
 

Solsken

Idag skiner solen, härligt! Vi har även varit på besök på förskolan Solen. Fanny gjorde storstilad entré, tjoade och vinkade så att hon överröstade alla barn som just då hade sångstund. Även grannavdelningen inkl kusin Olivia var där så det var väldigt många barn.
Vi satte oss på golvet med de andra och Fanny sjöng och gungade till musiken.

Sedan gjorde vi en rundvandring och medans vi sen gick igenom lite info så passade mitt busfrö på att leka med de andra barnen och utforska stället.
Hon brydde sig inte alls om vart mamma var, vilket bådar gott inför den kommande inskolningen.

Resten av dagen blir nog lugn i hemmets vrå.

H*vete

Hade skrivit ett långt inlägg och så råkade jag fiffla bort det, så då får det vara. Roligare än så blir det inte

Ett av nya hyss


På bättringsvägen

Äntligen börjar det lugna ner sig lite grand. Vi får ihop lite sömn och det verkar inte göra lika ont än. Håller tummar och tår att det är över nu.
Idag gjorde vi morgon vid kl 06, tog det bara lugnt på fm, vilade en stund. Efter intag av lunch så tvärsprang vi på Ica innan Therese och lilla Adina kom på besök.
Fanny sov 2h på eftermiddagen, efter maten har vi bara busat och tränat på att gå (utan några framsteg)
Imorgon hoppas jag på en tidig morgon, dessutom kommer sotarn någon gång mellan 7-11, kan ju vara bra om man åtminstånde hunnit klä på sig innan han kommer instövlandes.
Sedan är det obligatoriska veckostädningen innan vi kan njuta av att göra helg

RSS 2.0