Sista Februari

Som vanligt efter en natt med mat, mat, mat för Oscar så gjorde vi morgon 6.30
Skjutsade en glad och utvilad Fanny till dagis 8.30, hem och började städa och dona. Fredrik hämtade Fanny innan han for på jobbet och vi fick besök av Ida, Tyra och Nelly.



Fanny uppskattade inte alls lek-kamraten utan var mest bara trött och grinig.



Tydligen hade hon fått sova innan lunch på dagis för hon var så trött då med. Jag lät henne vila en stund då besökarna farit hem.
Förklaringen till det dåliga humöret kom när hon vaknat och jag skulle byta på henne, tyckte hon kändes lite varm. Tempen visade 39.9
Suck!

Ja, vi fick ju 2 veckor utan större besvär med sjukdomar iaf, de är ju inte illa såhär i vabruari.



Hon hade iaf haft roligt på dagis, det syntes på hennes kläder (reserver från hennes skåp) och över hela henne. Hon hade alla regnbågens färger på kläder, händer och ansikte.

Idag blir Lillkillen 5 veckor och imorgon blir storasyster 1½ år. Tiden går och vi med den.
Smäller bara till så blir det dags för Oscars 1½ års dag.







Home Sweet Home

Hemma igen. Resan gick bra, ett barn sov hela vägen och de andra halvvägs innan hon sjöng för mig resten av biten.

Väl hemma blev det bara mat och blöjbytesstopp innan vi tog en premiärtur med vagnen till Ica. Hittills är jag väldigt nöjd och jag har inte hört några klagomål från passagerarna heller.

Planerna på en tidig kväll gick åt skogen då Fanny som somnade 18.30 vaknade precis då jag tänkt gå och lägga mig... nu är det inte långt bort innan hon somnar igen men så tidigt blir det ju inte.
Imorgon ska hon ju dessutom vara en halvtimma tidigare på dagis nu när hon gått ner i tid till 15h/v. Det har ju redan gått en månad sedan Oscar föddes. *Poff* säger det bara så är de väl vuxna och flyttar hemifrån..





Piteå

Imorgon far vi hem igen. Har varit väldigt trevliga, fartfyllda dagar. Träffat en del släkt och vänner, shoppat och bara varit "hemma".

Barnen har badat, busat, lekt och blivit ompysslade av morföräldrarna.

Jag har blivit bortskämd med att inte behöva tänka på eller laga dagarnas måltider, kunnat ta det lugnt själv en stund då det funnits andra som mer än gärna jagat efter Fanny eller myst med Oscar.


















Full matning

Idag har det varit en riktigt fullspäckad dag. Vi fick sovmorgon till 7.30 sedan har det varit full matning dagen lång. Efter att ha lämnat Fanny på dagis var det bara hem och plocka ihop hemmet, vattna blommorna och packa väskorna. Fylla bilen och till bvc för vägning av Oscar.

3660g är dagens vikt! Stora killen börjar äntligen lägga på sig. (inte så konstigt kanske som han äter, varannan timme dygnet runt)

Hämtade Fanny kl 12 som fått hålla sig vaken efter lunchen för att förhoppningsvis sova gott i bilen mot Piteå och mormor och morfar.

Hon sov halvvägs men höll sig på bra humör ändå resten av resan. Lillebror sov hela vägen.

Fullt med bus, en sväng på Konsum, middag, mer bus, besök av Denise och Lucas. Före 20 somnade storasystern och laddar inför en ny dag imorgon då morfar lovat utelek och att ta fram lynxboben.

Oscar sover också just nu men vill nog snart äta igen och efter det så siktar jag också på att göra natt.




Sveriges mästerkock

Livet som småbarnsförälder i middagstid kan i det närmaste jämföras med "Sveriges Mästerkock".

Känns som man utsätts för stresstest inför en väldigt hård och kritisk jury varje dag. I denna version av programmet finns det dock bara en enhällig domare som vill ha sin mat snabbt, roligt upplagd, god sås och framförallt lättuggad.

Dagens meny:
Älgköttbullar och skruvpasta

Dagens betyg:
Tråkig uppläggning
Äckligt!
Bäst: pastan och tiden

Här skojades det till lite med att kasta köttbullarna en efter en i golvet innan den hårda domaren började skrika, banka skeden i bordet för att avsluta med att kasta tallriken, skeden och mjölken efter köttbullarna ner på golvet.

Ja, om det vore möjligt hade jag fått kicken på en gång trots att jag själv tyckte maten var god...


Vill också ha

Svårt att fånga på bild men kolla brudens ögonfransar. Låååånga och svarta...




Busfröet Fanny











Frisyren säger allt

Paus

Myspaus innan vi ska hämta hem storasystern från dagis




Mjölkmaskin

Känner att jag mer är någon slags mjölkmaskin än vad jag är människa. Oscar äter med max 1,5 h mellanrum vilket gör att allt annat antingen får ställas in eller ta sin tid.
Ex, den berömda helvetestimmen med middagslagning tog idag nästan två timmar med griniga och hungriga barn.
Känner att tålamodet tryter då nätterna inte är något undantag med lillens mattider. Men jag ska inte klaga. I övrigt gör han inte så mycket väsen av sig sålänge han får vara i någons famn. Fanny i sin tur är ju oftast väldigt glad och tokig. Hon har ju dessutom för stunden fått in en bra dygnsrytm. Somnar mellan 19-20 och sover hela natten fram till 6.


Prinsessan, namnet och blandade aktiviteter

En trött Fanny har redan fått på sig nattklädseln. I afton får hon inviga sitt nya nattlinne föreställande en prinsessklänning. Kunde inte låta bli att köpa
det då Fanny är så långt ifrån en fin dam man kan komma... (dålig bild)



Lillebror i sin tur väntar på att få ett bad innan han hoppar i pyjamasen. Ja, lillebror och lillebror. Nu har han ju fått ett namn. Det har väl egentligen varit på g länge men nu har vi bestämt på riktigt att han får heta: Alf Oscar Lindner.
Alf efter farfar och morfar som båda har det som tilltalsnamn och sedan heter pappa och morbror det i andranamn så det kändes givet
Oscar kom på tal efter att vi kollat namnsdagar i almanackan, sedan kollade pappan upp alla kungar i svensk historia och då tyckte han att Oscar var bra. Därav blir det stavning med C, precis som i historien bara som en kul grej.

I övrigt har helgen sprungit förbi. Igår eftermiddag fick Fanny följa med sin farmor ut på byn, sedan följde hon med farföräldrarna hem och stannade där till idag. De hade sett melodifestivalen. Idag hade de varit på promenad på Nydala i det fina vädret.
Fredrik tävlade igår i Junsele och kom 3a.
Jag och Oscar passade på att städa mellan matpauserna. Grabben äter hela tiden, dygnet runt. Han har ju lite att ta igen.
Han fick även testa babygymmet igår och det var väldigt intressant, nästan så att han vänder sig till mage...





Nu ska vi bara mysa och ladda batterierna inför kommande vecka. På torsdag lämnar jag och barnen pappan hemma och far till paltstan för ett par dagar om vi håller oss friska tills dess...


Svammel

En dag som många andra. Lämnade en trött Fanny på dagis och tog med mig lillebror till Ica maxi. Skönt att gjort bort handlingen på förmiddagen innan alla vaknat till liv.
Vi hann med att vila en stund också innan vi hämtade hem systeryster igen. Lite pulkåkning i den lilla, lilla backen ner från vägen innan Fanny fick gå (läs krypa) upp för trappan själv. Mycket nöjd tjej!
Middagen fick bli pizza och när vi beställt kommer Fredrik på att han ju skulle på Droskan och äta grillbuffé med jobbet. Tur han kom ihåg det i tid iaf så att han hann dit.

Fortsättningsvis så fick jag kämpa med två griniga barn innan den äldre av dem somnade kl 19 (får se hur det ska gå). Den yngre fick pappan ta hand om när han kom hem så att jag kunde unna mig en varm dusch utan stress. Helt klart dagens bästa.

Nu ska väl snart lillebror äta lite till och bytas på, men fram tills dess säger jag tack och Godnatt!



Pappas flicka

Då Fredrik inte är hemma frågar Fanny ofta efter honom. Igår när hon vägrade sova hämtade hon en av hans t-shirts ur garderoben och använde den som snutte när hon väl slog igen sina blå.




Stora killen

Äntligen lite resultat!
Idag, 20 dagar gammal, passerar vi igen födelsevikten med råge.
3325g 51cm.

<3



Plötsligt händer det, båda barnen sover samtidigt. Fanny har gjort allt för att inte somna ikväll bara för att Fredrik jobbar eftermiddag men tillslut så somnade hon i mitt knä när lillebror fick mat. Sedan somnade även han. Så nu sitter jag lite dåligt till...
Får snällt sitta kvar tills F kommer hem och kan bära lilla F till sin säng iom att hon ligger på mina ben....

Fanny lägger pussel










Det där med namn åt lillebror

Som det ser ut just nu så står det mellan:

Alf Oscar Lindner
Alf Joar Lindner

Vad tycker du?
Även andra seriösa förslag är välkomna.




Sjukt, sjukt, sjukt

Fanny har varit hemma från dagis igår och idag då hon på söndagkväll åter hade lite feber samt blivit betydligt snorigare igen.. Suck!
Ska det aldrig ta slut.
Idag är hon dock väldigt pigg så förhoppningarna finns om att hon får fara på dagis imorgon.

Lillebror är på bättringsvägen om han nu bara vill gå upp i vikt. Gårdagens återbesök på Barn2 visade på 3230g.
Ny vägning på torsdag.. Hoppas, hoppas.
Jag tycker ju att han äter bra nu, ofta och mycket men vi får väl se.

Jag och Fredrik är även vi påväg åt rätt håll gällande förkylningarna. Men det verkar ju bara gå runt runt...


Permis

Snart far vi hem!
Hem på permission till imorgon. Ska bli skönt att få sova i min säng och att få rå om trollungen jag har saknat hela helgen!

Minus

Så var vi tillbaka på gårdagens låga vikt. 3180g.
I övrigt så tycker allt går framåt, andningen är bättre och lugnare, mindre snor, mindre klägg i ögonen, mer vakentid, bättre aptit osv..

Låter lite rosslig än och hostar. Gråter vid varje hostattack så förmodligen gör det lite ont i halsen.
Väntar på läkarronden nu så får vi se vad domen blir.

Tycker det är jättebra att han får hjälp och att vi får vara där vi är. Jättebra personal och så men saknar min Fanny nå kopiöst mycket. Hemma är ju hemma...

Fanny har iaf haft en kanonhelg med mormor och morfar. Mötte dem på parkeringen då vi skulle på bvc i fredags. De kom för att se lillebror och hälsa på storasyster. Vi skulle göra plankstek och bara mysa men inget blir som man tänkt sig.
Tur de kom iaf så Fanny fick någon att busa med. Hon hade hållit igång morföräldrarna nonstop tills de for hem igår eftermiddag.

De fick hälsa på oss på sjukhuset innan de vände norrut så lite fick de se nykomlingen.


Nu jäklar

Här händer det grejer, +75gram sen imorse så nu 15 dagar gammal passerar lillen födelsevikten!!

Det är iaf konstaterat att han har rsvirus vilket inte känns oväntat. Tur vi fått hjälp såpass tidigt så det går att ta itu med på lindrigare stadium.


inlagda

Helgen spenderas på barn 2 avdelningen på Nus. Lillebror har fått inhalationer och sond i går kväll och inatt. Nu ska vi se hur han klarar sig "utan hjälp". Går det bra och han lyckas få plus på vågen så kommer vi oss nog hem imorgon.

Han är betydligt mycket piggare idag men jag är inte riktigt nöjd över hans måltider och det kändes som ett bakslag när han gått ner i vikt sedan igår även om det bara handlar om 10g.

Igår på bvc: 3218
På barnmottagningen: 3190
Imorse: 3180.

Det är som att all mat bararinner rätt igenom. Inte konstigt han är lite trött emellanåt.


En kväll på akuten

Har upplevt Lillkillens som på bättringsvägen men ikväll fick han sådan hemsk hosta. Han blev alldeles röd i ansiktet och tappade andan. Fruktansvärt obehagligt då han blev som en trasdocka efteråt. Dessutom har han inte fått behålla maten ikväll heller, allt har kommit upp. Så efter kontakt med sjukvårdsrådgivningen blev det ett besök på akuten. Han fortsatte med sin hosta men medans vi väntade på doktorn kräktes han upp hur mycket slem som helst.Så doktorn hittade inga tecken på slem i luftrören utan tror att han snorar och sväljer det. Näsdroppar är det enda vi kan göra för att hjälpa lillebror. I övrigt är han frisk så de tror inte att det ska bli några problem för grabben att orka hosta upp all skit själv. Även om vi åkte in i onödan så är det skönt att kolla upp en gång för mycket än för litet. Imorgon är det dags för inskrivning/hembesök av bvc, spännande med ny vikt. För ikväll vägde han 3220, alltså 15g mindre än för en vecka sen. Det känns lite oroväckande...

Hos farmor och farfar

Efter middagen for jag och barnen till deras farmor och farfar. Fanny behövde få göra av med lite energi och jag ville hämta igen lite bilder som farmor tittat på.
Oj vad mycket spännande leksaker att leka med och go fika på en tisdag. Fanny var i himmelriket och bättre blev det när farfar kom hem.
Hon blir alltid så glad över att se sin farfar.

Lillebror sov mest men farmor hann få byta 2 blöjor på honom och klä på pyjamas och så lite mys på det.

Det var två trötta barn som somnade i bilen hem. Perfekt!

Nu ska jag sova. Imorgon blir det full fart. Göra pekbok på öf och sedan kommer Ida och barnen hit för lek och fika.








Svårt att slappna av

Tycker det är väldigt otrevligt med lillebrors förkylning. Han hostar och snorar men värst är när han får slem i halsen och nästan tappar andan. Man måste lyfta upp han för att hjälpa till. Det låter även tungt och ansträngt när han sover.
Tycker även att han äter sämre iaf inte så ofta.
Jag har väldigt svårt att slappna av och inte ha koll på honom till 100%.
Än så länge har han inte feber.

Stackars liten.

Fanny har varit på bra humör i stort sett hela eftermiddagen. Hon har till och med låtit mig ha lillebror i famnen utan sura miner. Kanske börjar hon acceptera läget?!
Hennes förkylning börjar då vara på bättringsvägen så lite ljus i sjukdomsmörkret.






Måndag hela dagen

Så var det måndag igen. Fanny är på dagis och lillebror sover. Ska göra mig lite "frukost" och sen hoppa in i duschen.
Ska försöka passa på att städa undan lite här medans det är lugnt.

Fortfarande förkylt här hemma. Lillebror är väldigt snorig och vill gärna bli buren så inatt har jag haft honom på armen. Ett sätt för mig att ha lite extra koll också då han andas lite tungt ifall det blir tätt i näsan.
Nu börjar vi vara less allt som har med sjukdomar att göra och vill bli friska snarast!

På återseende!

Neej!

Det sista vi ville skulle hända har hänt. Lillebror är nu också förkyld, dessutom kräkte han upp all mat vid senaste måltiden.
Hoppas verkligen att han inte blir sjuk nu...

Fanny genomgår världens kris. Bara skrik och gråt, dygnet runt. Ingenting är bra och det tär på våra tålamod. Om man bara förstod vad hon vill och vad som inte känns bra.

Alla är trötta och sjuka. Hoppas verkligen att det vänder snart

Fartfylld fredag

Perfekt synkade. Inatt tog jag på mig att ta båda barnen och naturligtvis vaknade båda samtidigt, den ene höll på att svälta ihjäl och den andre var helt hysterisk. Förmodligen ont i munnen eller öronen. Somnade om efter en alvedon lutandes mot mig medans lillebror fick mat. Sedan vågade jag inte flytta på mig så jag förblev sittandes med en sovande Fanny på ena sidan och en mätt lillebror som somnade på andra sidan. Blev inte mycket sömn och lätt ont i nacken då vi gjorde morgon.

Fanny fick äntligen komma sig till dagis på prov. Hon fick vara kvar hela dagen. Full av energi och inga tecken på att vara sjuk. Dock sov hon som en klubbad säl då jag skulle hämta henne.

Jag och lillebror hade stämt träff med Ida, Monika och flickorna på öppna förskolan på förmiddagen. Sedan blev vi bjudna på lunch hos Ida. Ett kort avbrott för bvc-besök och hämtning av Fanny för att sedan tillbringa eftermiddagen på samma adress.

Fanny och Tyra verkligen leker bra tillsammans nu. Skrattar och har roligt och är så söta. Försökte utan framgång få en bild då de hand i hand sprang omkring.



På bvc gick det också bra, fick en tid för vägning bara då de inte fanns någon tid för inskrivning förrän torsdag nästa vecka. Killen väger iaf 3235g, alltså bara 10g från födelsevikten. Helt godkänt då han idag blir en vecka gammal.

Nu sover båda barnen så jag ska snabbplocka undan lite sen åker godisskålen fram...



RSS 2.0