Älgjakt

Sista helgen innan uppehållet. Fredrik kämpar på bra tycker jag, han har ju nu fått skjuta 2 st av totalt 3. Inte så illa för att vara nybörjare i skogen. Hoppas nu på att turen håller i sig och att nästa blir en stor tjur.

9år

Nio år har gått och Linda du är saknad.

Liten var lättsövd ikväll...


Lyssnat på lilla hjärtat

Var hos bm idag och fick lyssna på bäbisens hjärta. 144 slag/ min. Ligger på samma som Fanny gjorde
Livmodern når nu precis till naveln och allt såg bara fint ut.

1års Sammanfattningen

Här kommer Fannys utveckling vid 1 års ålder.

Hon står och går med hjälp av stöd. Kryper på sitt sätt i en väldans fart.
Somnar sent på kvällarna och äter fortfarande en gång per natt. Sover till ca 08
Leksaker som låter och har knappar att trycka på är superroliga.
Hon är väldigt mammig och har blivit väldigt kramig.
Hon äter allt som bjuds, raggmunkar är favoriten. Får hon välja så dricker hon helst mjölk.
Att ha på sig sockar är inte kul, de åker av så for inte mamma ser. Vi övar på att även ha skor på fötterna.
Hon är inte rädd för något/ någon och hon älskar djur, framförallt hundar. De är ju hur roliga som helst man kan ju bara titta på dom och skratta åt allt de gör.
Det uppskattas mer och mer att leka tillsammans med andra barn.
Hej, mamma och ibland pappa är de enda ord hon använder som går att höra vad hon menar.
Hon pratar dock väldigt mycket även om det är oförståbart.

Sen sist

Vi har kommit oss hem från Arjeploget. Torsdagkväll närmare bestämmt. Vi hade otroligt bra dagar med Josse och Eskil.
Barnen roade varandra fint även om min lilla tös mest var intresserad av hunden deras. Sedan ingick fingerfärgsmålning, bad, besök av gamla vänner m.m i vårat besök. Trevligt värre!

Sedan vi kom hem har det varit full fart.
Fannys pappa/min kära sambo fyller år idag. Grattis!
Så igår firades det med middag för släkt och vänner, han lyckades även få den bästa presenten genom att skjuta sin första älg! Ännu ett grattis!
Idag står städning på schemat...om jag bara får en spark i baken och kommer igång någon gång.


Underbara barn

Igår anlände jag och Fanny till Arjeplog. Vi installerade oss hos Josse och lilla Eskil. Även om de kan vara lite hårdhänta mot varandra verkar de uppskatta varandras närvaro. Eskil skjutsade Fanny i gåvagnen och båda tyckte det var en rolig lösning.
Fanny som inte funnit något intresse i att gå själv med gåvagn har idag traskat omkring med den utan problem. Eskil som inte tyckt om att resa sig själv mot saker/ möbler gör nu det för jämnan utan moraliskt stöd.

Efter en fullspäckad dag hittils med besök på kyrkis, deras motsvarighet till öppna förskolan. Lite shopping i barnbutikens utförsäljning (den ska läggas ner) sovern nu två trötta barn en stund. Deras mammor passar på att slappa i soffan medans det är lugnt några minuter.

Med bil

Har blivit med bil, vilket känns kanonbra!
Det blev en Volvo v70 Ocean Race-02. Ok det är inte min utan min kära sambos men han är så snäll att jag får ha den. Lovely!

Full fart mot helg..ja mena Arjeplog

Efter en riktig helvetesnatt med en vaken Fanny 01-04.30 så är det inte mycket energi hos mig idag. Så är det väl alltid då man känner att man har mycket att göra...
Skulle behöva en rejäl spark i baken för att komma igång och någon som gick efter med blåslampa om jag började ta det för lugnt.

Någon av dagarna här närmast tänkte jag och lillskrutten fara upp till Arjeplog och hälsa på vänner och då vill jag ha klart allt här hemma flest

Sovmorgon deluxe

Vaknade i morse till ett tyst hem, gissade mig till att klockan var vid 8. Låg kvar och drog mig tills Fanny vaknade just efter. Fick mig världens chock, klockan var 10!!!
Skönt att vakna av sig själv utvilad, men jisses vad konstigt det kändes. Under hela hennes ett åriga livstid har hon väl aldrig sovit så länge oavsett vilken tid hon somnat på kvällen.
Kändes som vi just han äta frukost innan farmors mor kom för att vara barnvakt kl 13. Jag for iväg till förlossningen för att träffa en Aurorabarnmorska iom att jag vill få ett planerat snitt med nästa barn. Jag vill inte att det ska bli som förra gången..

När jag kom hem sov Fanny ute i vagnen efter att ha fått inta en sen lunch. Sen var det dags att börja med middagen och vips så var denna dag slut.

Som de allra flesta redan vet så...

... blir det tillökning på kungsvägen i slutet av Januari 2013.
 
Jag tror att Fanny får en lillasyster. Men det återstår att se...
 
 

1 Års dagen


Fanny började sin dag med att sova hela natten mellan 00-08, det resulterade i en pigg mamma som gladeligen klev upp med födelsedagsbarnet.
Efter att ha intagit en flaska välling och vaknat till ordentligt bryggde vi kaffe och väckte upp pappan som kom ner med 3 paket till Fanny. Jag dukade upp en prinsessbakelse till min prinsessa, även en specielchokladboll och lite vindruvor. Till det, det bästa som damen vet: Ett glas mjölk.
Hennes blick sa allt, tänk om varje dag startade såhär. Och oj vad gott med socker, hon åt lite av varje innan hon var nöjd. Då fick hon öppna sina paket i soffan.
 
Av oss fick hon DUPLOklossar och en förvaringslåda till dessa samt en Bobbycar. Legot var nog höjdpunkten av allt. Känns kul att ha prickat rätt med valet av present.
 
Sedan fick tjejen sova i vagnen medans jag for iväg på barnloppis på Nolia i jakt efter en vinteroverall, hittade inte riktigt vad jag var ute efter men de var ju så hemskt mycket folk så de var svårt att titta på allt.
 
Fanny vaknade lämpligt tills jag kom hem och då var det bara att börja förbereda inför hennes kalas. Synd att det inte någon av hennes kompisar kunde komma men det var nog kul ändå med allt folk.
 
Efter en fartfylld dag, slocknade 1 åringen just efter att sista gästen gått ut genom dörren. Helt utmattad.
 
Hon fick en massa fina presenter av alla.
Kläder, låtande leksaker, mjuka bilar, pyjamaser, mössor, leksaker m.m
Vi tackar alla så mycket för en fin dag!!
 
Obs! Jag ber om ursäkt för kvallan på bilderna, men det blir allt som oftast bara mobilbilder.
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0